Hrvatski auto i karting savez (HAKS) je u suradnji s Hrvatskim institutom za kineziologiju pokrenuo prvi program stručnog osposobljavanja za instruktore auto i karting sportova. Program je verificiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske te je odobren i bit će realiziran uz potporu Svjetske automobilističke federacije FIA-e.

„Ovo je nastavak dugogodišnje i uspješne suradnje KIF-a i HAKS-a. Vjerujem da će ovaj stručni program dodatno doprinijeti kvaliteti hrvatskog autosporta i njegovim vozačima, te da će doprinijeti povećanju sigurnosti u prometu“, smatra ravnatelj KIF-a, izv. prof. dr. sc. Petar Barbaros.

Polaznici će u grupama tijekom 6 vikenda na Hrvatskom institutu za kineziologiju, obrađivati teme iz domene auto i karting sportova, što uključuje teorijska predavanja i vježbe. Konačno, usvojena znanja upotpunit će pohađanjem praktične nastave. Ova razina stručnog osposobljavanja instruktora u auto i karting sportovima predstavlja polaznu osnovu za daljnje oblike usavršavanja i školovanja.

Prema dogovoru s KIF-om, polaznicima koji završe stručno osposobljavanje bit će omogućeno daljnje fakultetsko obrazovanje na KIF-u u Zagrebu. Jedan od uvjeta za upis u program stručnog osposobljavanja je minimalno 5 godina bavljenja auto i karting sportovima te posjedovanje licence sportskog suca ili vozača nacionalnog ili višeg ranga izdanog od strane nacionalnog sportskog saveza te specifične vještine i znanja iz osnova auto i karting sportova koje je polaznik stekao kroz formalne i neformalne edukacije nacionalnog sportskog saveza, FIA-e i/ili CEZ-a, odnosno koja dokazuje postignutim rezultatima u auto i karting sportovima.

Program osposobljavanja provodi se redovitom nastavom od ukupno 300 sati. Teorijski dio programa izvodi se u trajanju od 110 sati, vježbe se izvode u trajanju od 70 sati, a praktična nastava u trajanju od 120 sati. Rad polaznika na praktičnoj nastavi nadzire mentor. Stručni voditelj programa je izv. prof. dr. sc. Marin Vuković.

Prijave za upis nove grupe su u tijeku. Svi zainteresirani prijaviti se mogu putem e-maila: haks@haks.hr.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o