Wolff: Pouzdanost bolida će biti ključna

Šef Mercedesove momčadi, Toto Wolff, smatra kako su pogonske jedinice Mercedesa, Ferrarija, Renaulta i Honde praktički na istom nivou što se tiče performansi.

Tijekom prošlih godina smo vidjeli kako neke pogonske jedinice ‘odskaču’ od drugih (Mercedes i Ferrari), ali Wolff misli da se to sve praktički izjednačilo.

”Prošle godine je Ferrari imao puno bolju pogonsku jedinicu od nas naprimjer, ali možda ove godine budemo svi vrlo blizu po tom pitanju iako ćemo pravo stanje vidjeti nakon prvih utrka.”

U prošlosti smo puno puta čuli upravo od Wolffa kako ‘prebacuje lopticu’ na drugu stranu te se to pokazalo uspješno jer je njegova momčad u proteklih šest godina osvojila isto toliko naslova prvaka.

”Uvijek na neke stvari gledam pesimistično te mislim da smo u nekom zaostatku, ali na kraju dana je jedino bitno da napravimo dobar i pouzdan motor.”

”Trenutno ne bih isključio ni Hondu ni Renault što se tiče performansi pogonske jedinice te vjerujem da smo svi vrlo blizu.”

S obzirom na krizu i trenutnu pandemiju koronavirusa koja je odgodila početak sezone Formule 1 na skoro četiri mjeseca, šef Mercedesa smatra da će najbitnija stvar biti pouzdanost bolida kako bi maksimalno iskoristili boravak na stazi.

”Novi kalendar i kriza s koronavirusom predstavlja velik izazov za sve nas. Pouzdanost bolida će biti jedna od ključnih stavki ove sezone jer bolidi praktički dolaze onakvi kakvi su bili u Australiji. S obzirom na to da nemamo puno vremena morat ćemo provesti što više vremena na stazi,” zaključio je Wolff.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
147 kt

Unimog vam uvijek ostaje.

Desmosedici

Unimog i W123..peri – deri..nepoderivo!

Related Posts