Giovinazzi: Još nije pravo vrijeme za odlazak u Ferrari

Odlaskom Sebastiana Vettela nakon kraja ove sezone stvorila se praznina u Ferrariju koju će popuniti Carlos Sainz. No, na uskom popisu potencijalnih nasljednika nalazio se i Antonio Giovinazzi. U izjavi za britanski Sky Sports rekao je kako je vrlo sretan što su ga u Ferrariju razmatrali kao potencijalnu zamjenu, no mišljenja je kako za njega još nije pravo vrijeme za ostvarenje sna – vozačko mjesto u Ferrariju.

Giovinazzi je trenutno jedini Talijan na gridu. Potekao je iz Ferrarijeve vozačke akademije, a njegov san o vožnji za propetog konjića će eventualno pričekati još neko vrijeme. Ferrari nije imao talijana u svojim redovima još od Giancarla Fisichelle koji je 2009. uletio kao druga zamijena za ozlijeđenog Felipea Massu.

“I dalje sam dio obitelji i uistinu sam sretan jer sam i dalje u Ferrarijevim planovima. U svojoj karijeri sam se uvijek morao boriti, nikad ništa nisam dobio lagano. Mislim kako možda još nije pravo vrijeme nakon 23 utrke u karijeri. Prošle sezone sam dosta napredovao, a ove godine se još nismo utrkivali, što mi jako teško pada.”

“Još sam mlad i siguran sam da ću, nastavim li i dalje naporno raditi i boriti se, dobiti svoju priliku,” rekao je Antonio.

No, Charles Leclerc je imao manje utrka od Antonia iza sebe te isto jednu cijelu odrađenu sezonu u trenutku prelaska u Ferrari, slično kao i Antonio u ovom trenutku. Ipak, Giovinazzi misli kako su okolnosti u kojima se on nalazi drukčije.

“Znam da je Charles također imao jednu sezonu u Formuli 1 nakon koje je odmah prešao u Ferrari. S druge strane, ja sam se u drugom dijelu prošle sezone dosta mučio s bolidom te iako sam napredovao kao vozač rezultati nisu bili tu.”

“No, ja sam i dalje dio Ferrarija te, kako mi je Mattia [Binotto] potvrdio, i dalje prate mene i moju karijeru, što je uistinu sjajno.”

“Mislim da s Alfa Romeom mogu postići velike rezultate i trenutno mi je to glavni cilj, jer je Alfa moja momčad. Što mi budućnost nosi, vidjet ćemo. I dalje sam Ferrarijev vozač i siguran sam da ću možda jednog dana dobiti svoju priliku,” optimistično je zaključio Giovinazzi.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
TORPEDO

Ničim dokazao da si uopće za F1…

Pratiteljcro

Odhrvao se kimiju u drugom dijelu sezone. Nije bas da nije nista pokazao.

Pedji2

Po nesretnom naslovu teksta bi se reklo da se on pita kad ce preci u Ferrari!!!???😂😂😂
Istina, iznenasio je u drugom delu sezone, ali morace ponoviti to jos koji put pre nego sto postane jedna od milion opcija…

Pratiteljcro

Bas tako.

Related Posts