Otkazana sezona Formule Driver

Loše vijesti vezane za hrvatski automobilizam. Pandemija koronavirusa prisilila je organizatore i vozače na mirovanje barem do srpnja, a jedna od najpopularnijih disciplina – Formula Driver, posljedično je otkazala cijelu sezonu.

Formula Driver još je uvijek mlada disciplina pod okriljem Hrvatskog auto i karting saveza, ali izuzetno popularna. Posljednjih godina sve su utrke te discipline bile izvrsno posjećene, a umjesto s nedostatkom, kao što je slučaj u nekim drugim disciplinama, organizatori su često muku mučili s prevelikim brojem prijavljenih vozača.

Za 2020. ponovno je u planu bilo održavanje pet natjecanja i mnogi su vozači najavljivali kako je upravo Formula Driver njihov glavni cilj ove sezone, ali nažalost ti će ciljevi morati pričekati do 2021.

Prije nekoliko dana objavljeno je kako se zbog pandemije koronavirusa i suspenzije cijele automobilističke sezone, ovo izdanje HAKS Kupa Formule Driver otkazuje.

“Nažalost, ova kombinacija dvomjesečnog prekida svih aktivnosti je dovela do mnogih promjena od kojih je naša disciplina pogođena direktno – i to u srce! Došlo vrijeme da se oglasimo i službeno, Formula Driver HAKS Kup sezona 2020. je otkazana”, stoji u objavi na službenom Facebook profilu Formule Driver.

Što se ostalih natjecanja u Hrvatskoj tiče, sezona je suspendirana do 1. srpnja, ali postoji vjera da će u drugom dijelu godine ipak biti moguće održati neke priredbe te da ćemo automobiliste uskoro vidjeti na djelu.

Autor fotografije: Miroslav Krpan

Related Posts