Hulkenberg: Moj cilj je povratak u Formulu 1

Nijemac Nico Hulkenberg koji je u 2020. ostao bez mjesta u Formuli 1 nakon raskida ugovora s Renaultom, rekao je kako nije odustao od Formule 1 i kako se nada povratku na grid.

Hulkenberg je izjavio kako će ukoliko se ukaže prilika za ulazak u zanimljiv i kompetitivan projekt, svakako pokušati istu iskoristiti i vratiti se u Formulu 1.

Podsjetimo, na kraju sezone 2019. Hulkenbergu je istekao ugovor s Renaultom čiji su čelnici odlučili Nijemca zamijeniti Estebanom Oconom, a unatoč tome što se Hulkenberga povezivalo s nekim drugim momčadima kao što su Haas, Alfa Romeo čak i Williams popularni Hulk ostao je kratkih rukava.

U razgovoru za CNN Nijemac je izjavio kako je povratak u Formulu 1 trenutno njegov glavni cilj.

“To je definitivno moj prvi i osnovni cilj. Nažalost trenutno je stanje prilično komplicirano i neizvjesno pa je samim tim teško predvidjeti kako će se stvari razvijati. Ipak, ostao sam u kontaktu s brojnim ljudima iz Formule 1 pa se svakako nadam kako ću u budućnosti uspjeti pronaći projekt koji bi bio zanimljiv ali i kompetitivan.”

Iako zbog problema s pandemijom virusa COVID-19 sezona 2020. nije niti počela Hulkenberg je priznao kako mu je nedostajala rutina koju je prolazio tijekom predsezonskih testiranja ali i svakodnevne obaveze i ljudi s kojima je surađivao u Formuli 1.

“Tijekom testiranja nisam bio toliko uključen u sva zbivanja i moram biti iskren kako ih zbog putovanja i nekih drugih obaveza i nisam toliko pomno pratio. Ipak kako od Abu Dhabija nisam sjeo u trkaći automobil moram priznati da mi to poprilično nedostaje i zato se nadam kako ću brzo naći rješenja vezana za Formulu 1. Ipak, kako sam i naglasio sada je sve to prilično neizvjesno.”

Za kraj Nijemac je u kontekstu priče o mogućnosti angažmana u Williamsu koji se spominjao krajem 2019. naglasio kako se ipak u Formulu 1 ne želi vraćati samo da bi se vratio nego mu je cilj ući u momčad koja je u natjecateljskom smislu konkurentna i koja bi mu omogućila borbu za top 10.

“Naravno da je teško i možda neralno očekivati kako bih mogao dobiti mjesto u bolidu koji će biti konkurentan za pobjede, no ono što očekujem je da u rukama imam bolid u kojem bih se mogao boriti za nešto konkretnije, a to je barem ulazak u top 10. U svakom slučaju sve to skupa često mi nedostaje,” Zaključio je Hulkenberg.

Related Posts