Binotto: Za Giovinazzija je bilo prerano

Prilikom potrage za vozačem koji će zamijeniti Sebastiana Vettela u Ferrariju 2021. godine, kroz medije se stidljivo spominjalo ime Antonija Giovinazzija, no Mattia Binotto kaže da je za njega jednostavno bilo prerano.

Antonio Giovinazzi iza sebe ima tek jednu sezonu utrkivanja u Formuli 1. Prošle godine u bolidu Alfa Romeo Racinga osvojio je 14 bodova i zauzeo 17. mjesto ukupnog poretka. Iako je prethodno obnašao ulogu testnog vozača Saubera, Haasa pa i Ferrarija, a mnogima bi bilo ostvarenje sna ponovno vidjeti jednog Talijana u crvenom bolidu, pri odlučivanju o Vettelovom nasljedniku nije uzet u ozbiljnije razmatranje.

“Antonio je momak za kojeg imam mnogo respekta. Prošle je godine odradio prvu sezonu u Formuli 1, a prelazak u Ferrari nakon jedne godine mislim da bi nosio preveliku odgovornost. On mora nastaviti s radom, a mi računamo na njegov napredak i pomoći ćemo mu. Dio je naših planova, ali mora prikupiti još iskustva u Formuli 1”, izjavio je Mattia Binotto.

Iz primjera Charlesa Leclerca možemo vidjeti da dolazak u Ferrari nakon samo jedne godine u Formuli 1 i nije preveliki problem ako je materijal pravi. Poznato je da su u Alfi polovicom prošle sezone čak razmišljali o otpuštanju Giovinazzija jer pravu utrku nije odvezao sve do Monze, no bolja forma u završnici 2019. spasila mu je posao.

Kad krene utrkivanje u 2020. Antonio će ponovno biti pod velikim pritiskom jer ugovor mu ističe na kraju sezone, a mnogi mladi vozači iz Ferrarijeve akademije kucaju na vrata Formule 1 i pogledavaju upravo prema njegovom vozačkom mjestu u Alfi. Jasno, pitanje je i hoće li Kimi Raikkonen ostati u sportu nakon ove sezone.

Ferrari bi trebao imati čak petoricu mladih vozača u Formuli 2 – Micka Schumachera, Calluma Ilotta, Giuliana Alesija, Roberta Shwartzmana i Marcusa Armstronga.

Related Posts