Utrka Kreator Gaming Pro Cupa na Interlagosu 5. travnja od 15 sati

Nakon premijerne utrke održane na stazi Nürburgring GP, natjecanje u digitalnom motorsportu pod nazivom “Kreator Gaming Pro Cup” nastavlja se 5. travnja utrkom na brazilskoj stazi Interlagos.

Kreator Gaming Pro Cup natjecanje je u Gran Turismu koje okuplja profesionalne hrvatske automobiliste i kartingaše, pokrenuto krajem ožujka 2020. s ciljem popularizacije digitalnog motorsporta u Hrvatskoj, a posebno u ovim vremenima pandemije koronavirusa, dok bilo koji drugi oblik utrkivanja nije moguć.

 

Davor Sertić, Ivica Marić, Dario Šamec, Florian Šalec, Ivan Pulić… To su samo neki od vozača koje inače gledamo na različitim auto utrkama Prvenstva Hrvatske, no oni svoje talente za volanom trenutno pokazuju iz udobnosti vlastitog doma, utrkujući se u Kreator Gaming Pro Cupu.

Utrka na Nürburgringu predstavljala je premijeru natjecanja, a od nedjelje 5. travnja kreće i serija od šest utrka koje će biti bodovane za ukupni poredak. Svakog tjedna vozit će se po jedna utrka, a vozače očekuju staze Interlagos, Monza, Spa, Mount Panorama, Suzuka i Dragon Trail.

https://www.facebook.com/Dariosh106/posts/10220864031845356

 

Na premijeri kupa slavio je Davor Sertić, no njegovi konkurenti sigurno razmišljaju kako uzvratiti. Podsjetimo, svi sudionici voze istovjetne automobile marke “Porsche 911 RSR”.

“Sigurno će biti dosta teško jer Interlagos je specifična staza. Relativno je kratak krug, ali ima dugačku ravnicu na kojoj se mnogo toga može dobiti, ali i izgubiti. Mislim da će potrošnja guma igrati veliku ulogu, odnosno koji će vozači bolje kontrolirati potrošnju guma”, kaže pobjednik premijerne utrke Davor Sertić.

Pred vozačima su ponovno desetominutne kvalifikacije, a nakon toga utrka na 24 kruga. Sve to možete pratiti putem Kreator TV-a i YouTube kanala Kreator TV-a od 15 sati u nedjelju 5. travnja. Pokrovitelji programskog sadržaja su tvrtke Kaspar Papir, Grafiti Becker i Restaurant Molo.

Utrku možete pratiti ovdje.

Related Posts