U pripremi izložba sportskih bolida i oldtimera “RI oktan sport fest – BK.nova 2020”

Šesto  izdanje međunarodne izložbe sportskih automobila, kartinga, motocikala, oldtimera i pratećih sadržaja ponovno u Rijeci, ove godine od 17. do 21. ožujka.

Ovogodišnja oktanska sezona startala je znatno ranije od uobičajenog proteklih godina. Iako u formi rally show manifestacija, pozivnih međunarodnih okupljanja relijaša na makadamskim dionicama i bez bodovanja za prvenstva, već su održane dvije priredbe, početkom veljače „Delta Snow Show Čazma“ i prije desetak dana „Rally day Due Castelli“ u Istri. Onaj pravi bodovni početak prvenstvenih natjecanja kreće 6. ožujka relijem u Kumrovcu.

No, posljednjih godina, a šesta će biti označena u ožujku, Rijeka je, zahvaljujući entuzijazmu i upornosti  članova Autokluba „RI autosport“ domaćin, u Hrvatskoj posljednjih godina jedinstvene međunarodna izložbe sportskih automobila, kartinga i motocikala, oldtimera te niza pratećih sadržaja vezanih za svijet oktana. Izložbom pod nazivom „RI oktan sport fest – BK.nova 2020.“ na svojevrstan će se način najaviti start i nove hrvatske automobilističke i motociklističke sezone.

U prostorima Brodokomercovog prodajnog centra Vežica, nekadašnje istoimene robne kuće, od 17. do 21. ožujka okupit će se očekivanih više od 50 sportskih automobila, kartinga, motocikala, oldtimera te pratećih segmenata oktanskog sporta u nas. Prvi je puta nova sezona tako najavljena 2015. godine pa će to biti mjesto gdje će brojni ljubitelji brzina na izložbenom prostoru moći vidjeti automobile većine disciplina auto i većim dijelom moto sporta. Vozila kojima su brojni asovi, prvenstveno s područja Kvarnera, Gorskog kotara i Istre, ostvarili vrhunske rezultate, brojne pobjede, naslove prvaka, obarali rekorde i mamili pljesak adrenalinom nabijenog gledateljstva uz staze.

Naravno, očekuju se i vozila s kojima će ove godine u lov na nove naslove. Najavljeni su i eksponati iz Italije, Slovenije i Mađarske. Prve se godine krenulo skromno, tek 27 izložaka, da bi 2018., uz izuzetnu posjetu, prezentiralo se čak 67 različitih vozila na dva, tri ili četiri kotača. Prošle ih je bilo 60, a točan će se broj znati „pet do podne“, kao i kompletan program, uoči samog otvorenja.

Do otvorenja petodnevne izložbe, pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, još je puno posla za odraditi, a dnevni program izložbe bit će upotpunjen izložbom plakata, fotografija, literature, seminarima za nove suce auto sporta. Organizator će, u suradnji s partnerima, pripremiti i poklone za najsretnije posjetitelje.

Autoklubu „RI autosport“ punu podršku realizaciji ovog projekta daje domaćin i partner Brodokomerc.nova Rijeka, kao i vodeći hrvatski lanac trgovina autodijelovima „Tokić“ d.o.o. Među medijskim partnerima su Novi list, Pomorski radio Bakar, portali poduckun.net, sportcom.hr, torpedo-media, automania.hr i riautosport.hr.

Organizator je spreman prihvatiti svako iole zanimljivo sportsko ili povijesno vozilo, kao i za izložbu ovog renomea, dostatne izloške iz svijeta oktana. Stoga je moguć kontakt do 15. ožujka telefonom ( 0911521303) ili na e-mail ri-autosport@vip.hr.

Related Posts