Russell: Williams je i dalje najsporiji bolid na gridu

Iako su tijekom predsezonskih testiranja u medijima počele izlaziti optimistične najave o nadolazećoj sezoni kada je u pitanju momčad Williamsa, George Russell odbacio je takve procjene, rekavši kako je njihov FW43 i dalje najsporiji bolid na gridu.

Spomenuti optimizam nastao je prije svega zbog nekih prilično konkurentnih vremena koja su za vrijeme testiranja postavili Russell i novi Williamsov vozač Latifi, a koja su bila dosta brža u odnosu na vremena koja su u prošloj sezoni Russell i tada Kubica postavili na ovoj istoj stazi.

Nažalost, unatoč nekim naočigled pozitivnim pomacima, George Russell vrlo je brzo spustio loptu na zemlju i izjavio kako je navedena razlika u postavljenim vremenima u većoj mjeri plod nekih okolnosti i postavki na bolidu, negoli pravog napretka u performansama. Iako mladi Britanac priznaje kako određeni napredak postoji on i dalje smatra kako je Williams najsporiji bolid na gridu odbacivši tako najave o mogućoj borbi s momčadima u sredini poretka.

“Bez sumnje, trenutno smo u boljoj poziciji nego što smo bili u ovo vrijeme uoči prošle sezone. Ipak, i dalje tvrdim kako je naš bolid najsporiji na gridu. Zostatak je manji ali je i dalje tu”, započeo je Russell.

Q2 i Q3 i dalje izvan dosega

Upitan o očekivanjima na otvaranju sezone, Britanac smatra kako unatoč spomenutom napretku ipak ne očekuje značajniji iskorak kada su u pitanju odnosi snaga prema drugim momčadima.

“Idemo u Melbourne vidjeti gdje smo i što možemo. Iskreno, ne očekujem prolazak u Q2 ili Q3. Definitivno smo ostvarili određeni napredak, ali ipak, naša su očekivanja i nadanja prilično realna i prizemljena. Napredak na testiranju je jedno, ali kvalifikacije i izravna borba protiv drugih momčadi na stazi je nešto potpuno drugo”, zaključio je prilično realno priču Russell.

Nažalost, nakon početnog umjerenog optimizma koji je zavladao oko momčadi iz Grovea, Russell je ovim izjavama stvari ponovno spustio na zemlju. Ipak, nadamo se kako se tijekom sezone ova slavna momčad može barem koliko toliko približiti konkurenciji iz sredine poretka.

 

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
mody
01.03.2020. 22:08

valjda nece biti kanta

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x