Ricciardo: Napravili smo korak naprijed s novim bolidom

Daniel Ricciardo je nakon predsezonskih testiranja u Barceloni izjavio kako je zadovoljan s novim Renaultovim bolidom, ali je i naglasio da njegov najbrži krug posljednjeg dana testa nije bio ‘na maksimumu’ te postoji još mjesta za napredak.

Na kraju je Australac postavio treće vrijeme dana jer su Bottas i Verstappen napravili brža vremena u popodnevnom dijelu testiranja. Iako je naglasio kako je teško donositi neke zaključke nakon testiranja, rekao je kako smatra da će ovakav rezultat doprinijeti dobroj atmosferi u momčadi.

”Znamo da nismo brzi kao Mercedes, ali smo zadovoljni poslom koji smo odradili tijekom zimske stanke. Posljednjeg dana smo stavili C5 gume te smo odradili vrlo dobro vrijeme što je dobra motivacija za sve nas. Svjesni smo da vjerojatno nećemo biti ovako visoko u poretku u Melbourneu, ali je svejedno pozitivno to što smo uspjeli odraditi ovakav krug,” rekao je.

Ricciardo je rekao da sumnja kako je mogao odraditi brži krug od Valtterija Bottasa koji je tijekom prvog tjedna postigao najbrže vrijeme – 1.15.732.

”Uvijek postoji mogućnost da dobijete desetinku ili dvije, ali iskreno sumnjam da bismo mogli postići brže vrijeme od Valtterija.”

Ricciardo je pohvalio pouzdanost novog bolida te brzinu u srednje brzim zavojima gdje su napravili najveće poboljšanje.

”Mislim da smo poboljšali balans bolida. Zadnji kraj je sada puno mirniji, a brzina u srednje brzim zavojima je puno bolja. Očigledno je da smo napravili korak naprijed s novim bolidom, a posebno bih naglasio vrlo dobru pouzdanost. To je nešto na čemu smo jako puno radili tijekom zime,” zaključio je Ricciardo.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
johhan peacedohan

Lov na McLaren

Related Posts