Odlukom Upravnog odbora HAKS-a do 1. svibnja prekinuta natjecateljska sezona

Sukladno nastaloj pandemiji i poteškoćama uzrokovanim širenjem koronavirusa (COVID-19) te preporukama nadležnih institucija Upravni odbor Hrvatskog auto i karting saveza na elektroničkoj je sjednici donio sljedeće odluke i preporuke vodeći brigu o zdravlju svih dionika sporta te sprečavanja širenja virusa:

  1. Odluka o prekidu svih natjecanja (nacionalnih i regionalnih) te seminara, refreshinga i sjednica odbora svih razina do 1. svibnja 2020. *
    *(Ne odnosi se na natjecanja digitalnog motorsporta)
  2. Preporuka nositeljima HAKS-ovih sportskih licenci da ne participiraju na bilo kakvim automobilističkim i karting natjecanjima izvan Hrvatske do 1. svibnja 2020.

Polovicom travnja Upravni odbor će utvrditi nove okolnosti te donijeti odgovarajuće odluke za nastavak natjecateljske sezone.

“Ovo je globalna kriza te se svi moramo odgovorno ponašati. Nismo imali drugog izbora, već postupiti u najboljem interesu zaštite zdravlja tisuća pojedinaca koji participiraju u automobilističkom sportu u Hrvatskoj”, izjavio je predsjednik HAKS-a Davorin Štetner.

Također, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza donio je odluku da se organizatorima koji mijenjaju termin natjecanja zbog poteškoća uzrokovanih koronavirusom (COVID-19) ne naplaćuje naknada. Cijeli tekst odluke je kako slijedi:

“Sukladno nastaloj situaciji i poteškoćama uzrokovanim širenjem koronavirusa (COVID-19) donosim odluku da se promjene termina natjecanja zbog poteškoća uzrokovanih koronavirusom organizatorima ne naplaćuju.”

Related Posts