Magnussen: Kalendar s 18 utrka u šest mjeseci zvuči brutalno

Veliki oblak u obliku pandemije koronavirusa nadvio se nad Svjetsko prvenstvo Formule 1. Kad će sezona krenuti i koliko će utrka imati velika je nepoznanica. Čelnici se nadaju da bi u drugom dijelu godine mogli odraditi 15-18 utrka, što zvuči “ludo” po mišljenju Haasovog vozača Kevina Magnussena.

Prvih osam utrka sezone do sada je odgođeno ili otkazano. Neki organizatori nadaju se da bi mogli dobiti novi termin u drugom dijelu godine, dok je primjerice VN Monaka definitivno otkazana za ovu godinu.

Pandemija koronavirusa ne pokazuje znakove usporavanja pa je o utrkivanju prilično iluzorno pričati, no za sada Velika nagrada Kanade 14. lipnja stoji kao prva utrka sezone. Čelnici Formule 1 nadaju se da će sezona imati barem 15 do 18 utrka, koje bi se vozile u razmaku od šest mjeseci.

“Zvuči mi ludo imati 18 utrka u šest mjeseci, ali ako kažu da će biti tako, bit će tako pa ćemo obitelji vidjeti za Božić. Ne mogu reći može li se to odraditi, ali sigurno je da zvuči brutalno”, kaže na tu temu Kevin Magnussen iz Haasa.

Po mnogima, jedini način da se to uspije odraditi je skraćivanje trkaćih vikenda na dva dana, možda čak i održavanje dviju utrka na nekim stazama.

“Možda bi bilo cool probati tako nešto, ali nama je zapravo jedina želja uskoro krenuti s utrkivanjem”, ističe Magnussen.

Prokomentirao je slučaj i bivši vozač Formule 1, Finac Mika Salo. Po njegovom mišljenju, dozvoli li globalna situacija početak utrkivanja, takav “natrpani” raspored je nužan.

“Pretpostavljam da nemaju izbora. Vozači imaju ugovore, a Liberty Media ima slobodu složiti kalendar za ostatak sezone kako oni smatraju da je najbolje. Planirane su 22 utrke, a na njima je da pokušaju odraditi što više.”

“Svi će se tome morati prilagoditi. Bit će teško, ali trenutno su svi na produženom odmoru pa bi bila dobra ideja sada stvarno odmarati”, kaže Salo.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Pratiteljcro

Tvoj ugovor kao i od groznog zvuce brutalno

mody

vn australije i monaka su 100 otkazane monza nije sugurna zbo epidemije i vn francuske kao i vn špabnjolske britanije tamo je kaos pola utrka nece se voziti ma kkvih 18 utrka js ne zna sta je ovim ljudima ne smije nitjo biti blizu nikoga a kamoli ljudi na tribinama cijela sezona ce bit otkazana

mody

sbi ovu lupači minusa jeli gledajhu vijesti nece ovo završiti još dugo,,,, i ne očekujte sezonu prije jeseni nazalost

Desmosedici

Rekao sam ti, ali ne slušaš..potreban je minimum od osam utrka da bi prvenstvo bilo regularno.

Related Posts