Leclerc: Druge momčadi moraju vjerovati FIA-i vezano za našu pogonsku jedinicu

Kao što već znamo, krajem predsezonskih testiranja u Barceloni se proširila informacija o nagodbi na relaciji FIAFerrari vezano za prošlogodišnju pogonsku jedinicu momčadi iz Maranella oko koje se diglo jako puno ”prašine”.

Iako je od tada prošlo skoro mjesec dana, uoči VN Australije je sasvim očekivano došlo nekoliko pitanja novinara prema svim uključenim akterima u tu priču oko legalnosti Ferrarijevog motora.  Kratku izjavu o tome je dao i Charles Leclerc:

”U potpunosti vjerujem svojoj momčadi, ali isto tako vjerujem i FIA-i te smatram da je sve bilo u redu. Za mene je ovaj slučaj zaključen te gledam samo u budućnost jer se nema potrebe vraćati u prošlost.”

Mladi monegažanin smatra da bi i druge momčadi trebale vjerovati FIA-i oko ovog, ali i oko drugih slučajeva, te se ne bi trebalo postavljati pitanje zašto nisu objasnili detalje nagodbe jer bi u tom slučaju mogli ugroziti Ferrari na način da se otkriju svi tehnički detalji pogonske jedinice.

”I druge momčadi bi trebale imati povjerenja u FIA-u jer znaju što rade. Mislim da je u potpunosti razumljivo da ne objašnjavaju sve detalje vezane za naš slučaj jer ne bi bilo u redu prema nama da otkriju sve naše inovacije.”

”Ako objave sve informacije u javnost onda sve momčadi imaju uvid što su naši vrijedni ljudi radili. Po meni, to je nedopustivo i FIA je dobro postupila,” rekao je Leclerc.

11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Evo još malo iz tiska “preko bare”: Hoće li Maranello iskoristiti nametnutu neaktivnost? Imat ćemo polusezonu u kojoj će se svjetsko prvenstvo virtualno igrati unutar tvornica i tada će prve dvije ili tri utrke odrediti da li automobili koji će biti dovedeni na stazu zaslužuju biti razvijani ili će se tehnički uredi posvetiti jednosedima za 2021.g. I bit će zanimljivo otkriti koliko bi se vrijednosti na visini mogle mijenjati bez ikakvih podataka o izravnoj usporedbi. Coronavirus nameće nove načine približavanja F1 sezoni koji više ne mogu biti usvojeni od jučer. Tri su razloga za zabrinutost kod Mercedesa Brackleyev jednosjed vjerojatno… Read more »

Panzer

Ne moj ti tudju brigu vodit,to je ionako sve rijeseno,gledaj ti onaj crveni sporet pusti ovo ,nije ova dimenzija za tebe!

Desmosedici

Gdje si ti vidio crveni šporet? Možda u ludari? Svi šporeti su ti onako.. zamazani..sivi..netko ih namaže srebrenom bojom protiv hrđe..pa to tada užasno smrdi kad se ugrije..Hahahaha!

dadoMKCG

prije ću povjerovati u ku*vinu nevinost i da djecu donose rode nego u legalnost vaše pogonske jedinice

Desmosedici

Imao si posla na testiranjima u Barceloni..navozo si se bolida s Merecedesovom PU..odkad su stavili onaj drugi senzor..

Emil

People must trust us!!! Rekla je jednom jedna u EU parlamentu, i smijali smo joj se.

west 44

Da,da,ha,ha,ha!!!

Desmosedici

Ništa se ne plašite..Ole je sve to riješio sa jednim pozivom..Oprostite nam, Totto je to sve uradio na svoju ruku..daću ja njemu..oprostite još jednom..moj naklon..Poštovanje..Hahahaha!

Desmosedici

Nisu joj se smijali zbog sadržaja koji je rekla, nego zbog toga što je katastrofalno govorila engleski..ono što se kaže da nije znala ni “beknut” na engleskom..jedva je o ono na smiješan način izgovorila pa se javnost smijala..ustvari rugala.

kado

Ali cemu onda nagodba? Imali su nesto nelegalno jer kad su ih poceli prozivati na kraju sezone vise nisu bili tako brzi pa da se zataska i propust FIAe sklopljena je nagodba.

west 44

Balonja je već premazan svim mastima ,brzo uči nema šta!!!

Related Posts