FOTO: Prve fotografije obnovljene staze u Zandvoortu!

Uoči početka nove sezone Formule 1 dobili smo prve fotografije obnovljene staze u Zandvoortu gdje će se početkom svibnja voziti VN Nizozemske.

U fokusu su naravno dva zavoja koja će biti pod nagibom – radi se o zavojima 3 i 14 koji su posebno napravljeni za Formulu 1, a to je bila ideja pokojnog Charlieja Whitinga koji je bio direktor utrka Formule 1.

Zavoji bi trebali biti pod kutem od 19 stupnjeva, a za usporedbu možemo koristiti Indianapolis koji ima zavoje pod kutem od devet stupnjeva.

Tvrtka koja je bila zadužena za obnavljanje staze u Nizozemskoj, Dromo Circuit Design, je u promjenama htjela uvrstiti zavoje slične Eau-Rouge iz Belgije i Maggots-Becckets iz Silverstonea.

”Napravili smo nešto za što smo mislili da će biti unikatno i da će vozači uživati u vožnji. Zavoj 14 je prilično širok, dok je sekvenca zavoja 2 i 3 malo uža i s promjenama nagiba.”

”Izazov će biti jako velik za sve momčadi jer bolidi nisu dizajnirani za ovakve staze te će momčadi morati odraditi posebne pripreme za ovu stazu. Ovjes će biti ključan da izdrži veća opterećenja, pogotovo u zavojima pod nagibom,” rekao je Jarno Zaffelli iz Dromo-a.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mody

staza je odlična retro staza

Pratiteljcro

Jedva cekam!!!!!!

Desmosedici

Rekao sam vam kako to izgleda..bolidi će po tim zavojima s velikim nagibom ići kao bob po bob stazi..to strašno opterećiva ovjes i gume..pogotovo nagla promjena nagiba i veliki radijus krivine..

Related Posts