Daniel Ricciardo najbrži u jutarnjem dijelu posljednjeg dana testiranja!

Vozač Renaulta, Daniel Ricciardo, je postavio najbrže vrijeme jutarnjeg dijela posljednjeg dana predsezonskih testiranja u Barceloni – 1.16.276. Vrijeme je postavio na najmekšoj komponenti guma C5.

Na drugom mjestu, s minimalnim zaostatkom, je završio Charles Leclerc u Ferrariju, a Lewis Hamilton je s manje od desetinke zaostatka bio treći.

 

Iako nije bilo većih incidenata, valjalo bi naglasiti izvrtanje Kimija Raikkonena u posljednjem zavoju, te izlijetanja Romaina Grosjeana i Alexa Albona. Sve je prošlo bez većih problema za momčadi, ali je Red Bull nakon izlijetanja Albona u šljunak morao rastaviti RB16 kako bi provjerili moguća oštećenja na bolidu.

 

I Leclerc i Hamilton su imali otprilike iste brzine u brzinskim klopkama te je to bilo preko 20km/h sporije od Kimija Raikkonena koji je postavio najveću brzinu od preko 330km/h.

U popodnevnom dijelu testa očekujemo više simulacija dužih stintova jer se predviđa jačanje vjetra te su zbog toga momčadi tijekom jutra odradili kvalifikacijske krugove.

Isto tako, neke momčadi će promijeniti vozače nakon pauze za ručak pa će tako u bolide uskočiti: Bottas, Verstappen, Ocon i Magnussen. Nastavak testiranja kreće u 14 sati.

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
loni

Reno i Ricciardo su tog trenutka izvukli sve što se može iz svoje crne “mačke”

Desmosedici

17:58 Charles Leclerc prelazi ciljanu liniju od 180 krugova dnevno, približavajući se kvoti od 3 GP u jednom danu.

rolu

A gdje su Srebrni šporeti šute…. Nisam vidio ni jedan komentar od trokrake zvijezde kada je riknula Mečka… Pa o tome sam napisao normalno je da svi timovi isprobavaju sve postavke i kvarovi motora su normalne pojave zato sam i napisao biti će nažalost još kvarova i kroz utrke ali ljudi moji to je normalna pojava i zato molim bez CRVENIH SREBRNIH ROZIH IDR . ŠPORETA. TI TIMOVI SE TRUDE I ZATO IH MI VOLIMO GLEDATI

Desmosedici

Tako je.

Mike-ferrari

A sta da kazu 178 krugova
Oni se jave samo kad Ferrari se izvrti ili stane na stazi

Desmosedici

Evo još malo: 16:02 1’16 “805 za Max Verstappen dobiveno s gumama C2. Izvrsno vrijeme Nizozemca, koji se sada popeo na petu poziciju.

Desmosedici

15:59 1’16 “873 za Valtteri Bottas sa C4 gumama. Ovaj put Mercedes Finac dovodi na sedmu poziciju.

Desmosedici

15:54 Leclerc je završio simulaciju utrke. Učinio je sve sa C2 gumama, onim tvrdim, napravivši ukupno 66 krugova, odnosno onih španjolskog GP-a. Monegašanin je dosad odvozio 144 kruga: najaktivniji je na stazi danas.

Related Posts