Zagrebački automobilistički savez podijelio 111 priznanja najuspješnijim vozačicama i vozačima

“Večer ZG prvaka 2019“ okupila je devetnaestu godinu zaredom, od toga četrnaestu u povijesnoj dvorani Gradske Skupštine Grada Zagreba, najbolje sportaše auto i karting sporta Grada Zagreba i HAKS-ove administrativne Regije Sjever, na proglašenju rezultata i podjeli nagrada Otvorenog prvenstva Zagreba za 2019. godinu. 

Početkom prosinca već niz godina već tradicionalno Zagrebački automobilistički savez, prvi u nas, nagrađuje najuspješnije. Završetkom ovogodišnje uspješne oktanske sezone, u subotu 7. prosinca održana je svečanost proglašenja rezultata i podjele nagrada za Otvoreno Prvenstvo Zagreba u auto i karting sportu za 2019. godinu.

Zagrebački automobilistički savez, u 27.godini uspješnog djelovanja okuplja više pd 20 klubova oktanskog sporta na četiri kotača, u čijim je redovima više od 200 sportskih sudaca i gotovo isto toliko licenciranih vozačica i vozača.

Svečanost zagrebačkog auto i karting sporta svojom nazočnošću podržali su Milan Bandić, Gradonačelnik Grada Zagreba i počasni pokrovitelj priredbe, Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza, Nikola Dragaš, predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba, Milan Pavelić, pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade, Zrinko Gregurek, glavni tajnik Hrvatskog auto i karting saveza te Zdravko Novosel, član Upravnog odbora Hrvatskog auto i karting saveza, kao i predstavnici većine klubova s ove regije.

Otvoreno prvenstvo Zagreba ove se godine bodovalo u gotovo svim automobilističkim disciplinama – utrke na  kružnim i brdskim stazama, auto rally, ocjensko-spretnosne vožnje, autoslalom, kronometar vožnje, formula driver i drift. Posebno su nagrađeni nastupi u povijesnim vozilima na brdskim stazama, auto rally povijesnih vozila, te Twins Fun cup, dok zasebnu cjelinu predstavljaju sudionici karting prvenstva. Ukupno je dodijeljeno 111 priznanja, među kojima 84 pojedinačna i 27 ekipnih.

Posebno svečan trenutak bila je dodjela četiri posebne godišnje nagrade ZAS-a, Šimunu Borovčaku, Marku Hodaku, Miljenku Kolariću i Davorinu Štetneru, te dvije nagrade za životno djelo – Josipu Florianu i Branimiru Hraniloviću.

Osam je klubova osvajalo naslove najboljih u ekipnim konkurencijama pojedinih disciplina, a jedini s dva naslova je zagrebački Autoklub Delta sport koji u svojim redovima ima najbolje vozače kružnih utrka i auto rallya. Zagrebačka Starogradska vijećnica na Gornjem Gradu ponovno je bila premalena da primi sve slavljenike „Večeri ZG prvaka 2019“.

Autor: Miroslav Krpan
Fotografija: Andrea & Siniša
Related Posts