Verstappen: Nedosljednost sudačkih odluka je slična nogometnom suđenju

Max Verstappen kaže da su sudačke odluke u Formuli 1 iste kao i suđenje u nogometu, jer će osobna interpretacija uvijek igrati ključnu ulogu u odlučivanju. Verstappen se ove sezone našao u središtu rasprave sudačkih odluka nakon što je njegovo agresivno pretjecanje Charlesa Leclerca za osvajanje prvog mjesta na VN Austrije prošlo bez kazne.

Na sljedećoj utrci u Silverstoneu, Verstappen i Leclerc opet su bili u još jednoj žestokoj borbi koja je završila bez kazni, tako su suci počeli postavljati nove presedane u okviru pravila kako bi omogućili žešće utrke.

“Stvar je u tome da je to isto kao i u nogometu, zar ne? Imate različite suce, a nekima je žuti karton izvaditi lakše od drugih. Naravno, postoji pravilnik. Ali i tada još uvijek suci malo raspravljaju o onome što će zapravo primijeniti.”

“Ponekad možete dobiti samo žuti karton, a neki drugi sudac bi dao crveni, a vama će još manje biti jasno što se točno desilo. Mislim da je tako potpuno isto i u Formuli 1”, rekao je Max.

Nova politika trkačkih pravila koja se počela primjenjivati ​​ove godine došla je po nalogu novog direktora utrka Michaela Masija, koji je uoči sezone zamijenio pokojnog Charlieja Whitinga. Masi je ponovno uvrstio crno-bijelu zastavu kao upozorenje slično žutom kartonu, no to je upotrebljeno samo jednom – na Leclercu za obranu od Lewisa Hamiltona u Monzi.

Međutim, pred kraj sezone donesene su neke odluke koje su se činile neusklađene s presudama iz sličnih incidenata. Utjecaj osobne interpretacije sudaca je još uvijek značajan, a Verstappen je rekao da je takva nedosljednost još uvijek prihvatljiva.

“To je također u redu. Kad dobijete kaznu, uvijek je loše, osim ako ste stvarno napravili nešto loše i možete to prihvatiti. Ali kad bude situacija 50/50 i dobijete kaznu, uvijek ćete ispitivati za dodatna objašnjenja.”

“Teško je sucima. Bio sam u sobi s njima na utrci Formule E u Marakešu. Oni također ne žele nikog kazniti. Ali, ponekad to jednostavno moraju jer tako nalažu pravila. Možda ćemo pokušati ublažiti neke kazne ili ih samo drugačije upisati u pravilnik”, zaključio je Max.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ferrari 012

Stvarno je on to izjavio? Čovjek kojemu se najviše gledalo kroz prste. Nema srama ni kao njegov dr Helmunt.

Desmosedici

Sve što je rekao je u redu..Sve OK..samo on nije taj koji bi se trebao žaliti na odluke sudaca ili se osjećati oštećenim..sve ove godine otkad s pojavio u F1 njemu se “debelo” gledalo kroz prste..dozvoljavalo mu se što se nekim drugim vozačima sigurno ne bi dozvolilo.

Gigi

Tocno tako, sjedi 5! 😉

Desmosedici

Evo ti plus..napreduješ..bit će nešto od tebe.

Related Posts