Verstappen: Nedosljednost sudačkih odluka je slična nogometnom suđenju

Max Verstappen kaže da su sudačke odluke u Formuli 1 iste kao i suđenje u nogometu, jer će osobna interpretacija uvijek igrati ključnu ulogu u odlučivanju. Verstappen se ove sezone našao u središtu rasprave sudačkih odluka nakon što je njegovo agresivno pretjecanje Charlesa Leclerca za osvajanje prvog mjesta na VN Austrije prošlo bez kazne.

Na sljedećoj utrci u Silverstoneu, Verstappen i Leclerc opet su bili u još jednoj žestokoj borbi koja je završila bez kazni, tako su suci počeli postavljati nove presedane u okviru pravila kako bi omogućili žešće utrke.

“Stvar je u tome da je to isto kao i u nogometu, zar ne? Imate različite suce, a nekima je žuti karton izvaditi lakše od drugih. Naravno, postoji pravilnik. Ali i tada još uvijek suci malo raspravljaju o onome što će zapravo primijeniti.”

“Ponekad možete dobiti samo žuti karton, a neki drugi sudac bi dao crveni, a vama će još manje biti jasno što se točno desilo. Mislim da je tako potpuno isto i u Formuli 1”, rekao je Max.

Nova politika trkačkih pravila koja se počela primjenjivati ​​ove godine došla je po nalogu novog direktora utrka Michaela Masija, koji je uoči sezone zamijenio pokojnog Charlieja Whitinga. Masi je ponovno uvrstio crno-bijelu zastavu kao upozorenje slično žutom kartonu, no to je upotrebljeno samo jednom – na Leclercu za obranu od Lewisa Hamiltona u Monzi.

Međutim, pred kraj sezone donesene su neke odluke koje su se činile neusklađene s presudama iz sličnih incidenata. Utjecaj osobne interpretacije sudaca je još uvijek značajan, a Verstappen je rekao da je takva nedosljednost još uvijek prihvatljiva.

“To je također u redu. Kad dobijete kaznu, uvijek je loše, osim ako ste stvarno napravili nešto loše i možete to prihvatiti. Ali kad bude situacija 50/50 i dobijete kaznu, uvijek ćete ispitivati za dodatna objašnjenja.”

“Teško je sucima. Bio sam u sobi s njima na utrci Formule E u Marakešu. Oni također ne žele nikog kazniti. Ali, ponekad to jednostavno moraju jer tako nalažu pravila. Možda ćemo pokušati ublažiti neke kazne ili ih samo drugačije upisati u pravilnik”, zaključio je Max.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
ferrari 012
29.12.2019. 07:26

Stvarno je on to izjavio? Čovjek kojemu se najviše gledalo kroz prste. Nema srama ni kao njegov dr Helmunt.

avatar
Desmosedici
28.12.2019. 13:42

Sve što je rekao je u redu..Sve OK..samo on nije taj koji bi se trebao žaliti na odluke sudaca ili se osjećati oštećenim..sve ove godine otkad s pojavio u F1 njemu se “debelo” gledalo kroz prste..dozvoljavalo mu se što se nekim drugim vozačima sigurno ne bi dozvolilo.

avatar
Gigiracing
28.12.2019. 21:26
Reply to  Desmosedici

Tocno tako, sjedi 5! 😉

avatar
Desmosedici
28.12.2019. 22:01
Reply to  Gigiracing

Evo ti plus..napreduješ..bit će nešto od tebe.

Related Posts
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x