Charles Leclerc oduševljen svojim rezultatom prve sezone u Ferrariju

Charles Leclerc kaže da mu je prva sezona u Ferrariju bila bolja nego što je očekivao jer nije vjerovao da će postići tako dobre rezultate u 2019. godini.

Nakon problema s motorom u Bahreinu, na kraju je svoju prvu pobjedu postigao u Belgiji, prije nego što je slijedila i druga, tjedan dana kasnije na Ferrarijevoj domaćoj utrci u Italiji. Tijekom sezone Leclerc je postigao sedam prvih startnih pozicija, više nego bilo koji drugi vozač, a postigao je uz dvije pobjede još i osam postolja i završio četvrti u prvenstvu.

“Sretan sam, da ste mi na početku sezone rekli da ću imati sedam prvih startnih pozicija i 10 podija, ne bih vjerovao. Dakle, definitivno je bolje nego što sam očekivao. Iako postoji prilično puno pogrešaka, cilj je sada razumjeti ih i ne raditi ih opet. Ali ja sam zadovoljan ovom prvom sezonom”, rekao je Leclerc.

Njegova posljednja prva startna pozicija bila je u Meksiku i pretvorila se u četvrto mjesto u utrci zbog Ferrarijeve strategije.

“Nije bila laka sezona. U prvom dijelu smo se mučili, ali mislim da smo dobro radili i mislim da se naporan rad u drugom dijelu sezone isplatio s dvije nevjerojatne pobjede. Očito je da je Monza nešto što je bilo izvan svih mojih snova. Biti na vrhu tog postolja sa stotinama tisućama navijača Ferrarija bilo je apsolutno ludo. Takva iskustva nikada neću zaboraviti. Ipak, još uvijek imam puno posla kako bih se popravio. Ali radit ću i postati bolji”, rekao je Charles.

Leclerc je rekao da je u prvoj godini s Ferrarijem naučio mnogo, a prioritet mu je osigurati da se pogreške iz 2019. ne ponove.

“Prilično sam siguran da ću se samo poboljšati od ove sezone”, rekao je Leclerc.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
Desmosedici
12.12.2019. 23:28

Bravo Mali!

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x