Startne pozicije u Suzuki bi mogle biti određene na temelju slobodnog treninga

Startne pozicije za VN Japana bit će postavljene prema rezultatima drugog slobodnog treninga, ako se kvalifikacije koje su pomaknute u nedjelju ujutro, neće ni onda moći odraditi radi loših vremenskih uvjeta

Kvalifikacije su trenutno premještene u nedjelju ujutro, jer su organizatori odlučili zatvoriti stazu u Suzuki za javnost i bilo kakve aktivnosti u subotu, pošto se očekuju ekstremni vremenski uvjeti na području Suzuke zbog tajfuna Hagibis.

Četiri sata prije početka utrke u nedjelju (10:00 lokalno, 03:00 kod nas), trebale bi se održati i odgođene kvalifikacije. Međutim, pretpostavlja se da će se mnogo vode od ekstremnih kišnih uvjeta zadržati i u ranim jutarnjim satima u nedjelju, iako navodno više neće padati kiša. FIA-ini propisi direktno ne određuju što će se dogoditi ako se kvalifikacije neće održati i kao rezultat toga, sucima na utrci je dodijeljeno pravo da odluče kako će formirati startne pozicije, a to će, najlogičnije, biti poredak iz drugog slobodnog treninga.

Šefovi momčadi, Binotto, Steiner i Abiteboul, su izjavili da su se koncentrirali na podešavanja bolida za nedjelju i da nisu lovili najbrže moguće krugove u slobodnim treninzima te vjeruju da će se kvalifikacije u nedjelju ipak održati.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mody

ako bude lagana kiša nek vozu sutra

TKE

Toliko skolovani ljudi i iskustva u svom poslu, pa da se startni poredak odlucuje slobodnim treningom. Glupost gluposti.

west 44

Nisam za ovu glupariju!!!

klepesina

Bilo bi neposteno bilo sta odredjivati na temelju bilo kakvih treninga mozda bi neko popravio svoje vrijeme recimo mozda bi ferari bio bolji od red bulla il obrnuto primjere navodim.Pustit kvalifikacije kako i jesu pa sta bude

Related Posts