Ricciardo: Nisam očekivao da ću u Japanu dogurati tako daleko

Daniel Ricciardo imao je vrlo burnu nedjelju na Velikoj nagradi Japana. Dan mu je počeo vrlo loše, ispadanjem u prvoj rundi kvalifikacija, no utrku je odvozio vrlo dobro pa nakon kazne za Ferrarijevog Charlesa Leclerca, sedmu poziciju zamijenio šestom.

Tek drugi put ove sezone Ricciardo je eliminiran već u Q1, no razlog nije bila njegova slaba vožnja, već problem sa stražnjim ovjesom. Australcu u prvi tren kao da nije bilo jasno gdje je nestala brzina Renaultovog bolida, za koju je bio uvjeren da postoji.

“Osjećao sam da nešto nije kako treba. Nismo mogli odvoziti mnogo krugova, ali nakon dva koja sam odvozio, osjećaj nije bio pravi. Kasnije smo otkrili da je problem bio u stražnjem ovjesu, što je bilo frustrirajuće jer zbog toga nismo mogli pokazati našu pravu brzinu”, objasnio je Daniel.

Ipak, momčad je uspjela odreagirati na pravi način i riješiti problem u nekoliko sati između kvalifikacija i utrke. Ricciardo je bio izvrstan pa se probio sa 16. sve do sedmog mjesta na kraju utrke. Naknadno je zaradio još jednu poziciju.

“Znao sam da imamo brzinu za utrku, ali osvojiti sedmo mjesto, stvarno nismo očekivali da ćemo dogurati tako daleko”, poručuje Ricciardo.

Renault je odlučio primijeniti strategiju jednog zaustavljanja pa je Australac bio na medium gumama do 29 kruga, duže od svih ostalih vozača. Pomoglo mu je to da u završnici utrke odličnim pretjecanjima zaradi još nekoliko pozicija.

“Mislio sam da smo predugo ostali na mediumu jer sam počeo gubiti temperaturu u prednjim gumama, ali momčad je rekla da idemo prema našem cilju. Poslušao sam ih, a onda sam imao dobru priliku za napad u završnici utrke.”

I dok je Daniel mogao biti vrlo zadovoljan šestim mjestom i svojom vožnjom, za Renault su se dogodile i dvije loše stvari. Prvo, McLaren ih je opet pobijedio jer je Carlos Sainz osvojio peto mjesto, a drugo, Racing Point je nakon utrke uložio protest, optužujući Renault za tehničke nepravilnosti na bolidima. To će pitanje razmotriti FIA u narednim tjednima.

Related Posts