Čekali smo brze krugove na kraju kvalifikacija, a dobili smo jedno veliko – ništa! Toliko su svi bili koncentrirani na traženje zavjetrine da su na kraju samo Charles Leclerc i Carlos Sainz uspjeli započeti brzi krug. Na kraju su svi bili nezadovoljni, i oni što nisu stigli započeti krug te i dvojac koji je započeo krug. Zatečen situacijom je bio i Sebastian Vettel, koji je očekivao i zamišljao drukčiji ishod.

“Stvarno čudan kraj kvalifikacija, svi smo tražili zavjetrinu i na kraju nismo ni krug započeli. Dogovor je bio da ja dobijem zavjetrinu za zadnji krug. Na kraju ništa od toga nije bilo jer smo svi na kraju izlaznog kruga bili preblizu te nitko iza Charlesa nije uspio početi krug. Nisam nimalo sretan s tim ishodom. Nije ispalo onako kako smo htjeli da ispadne,” rekao je Sebastian.

Izbila je cijela zbrka na kraju te su cijelo vrijeme mijenjali pozicije na stazi, u jednom trenutku bi bio Sebastian ispred Charlesa, u drugom obratno. Na kraju je pred Parabolicu Leclerc prestigao Vettela. Upitan je je li iznenađen što ga je Leclerc prestigao prije početka zadnjeg kruga.

“Iznenađen sam jer me tako kasno u izlaznom krugu prestigao, jer nije imalo smisla. On je svakako završio ispred mene, na pole positionu. Sretan sam s bolidom i brzinom u kvalifikacijama. Prvi krug u Q3 mi je bio vrlo dobar, samo mi je nedostajalo malo zavjetrine, što je na kraju napravilo razliku između pole positiona i četvrtog mjesta,” zaključio je pomalo razočarani Vettel.

6
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
4 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
5 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Za Ferrari je ispalo dobro što se tiče Charlesa, ali Seb je u svemu tome loše prošao, a Mercedesi su ih razdvojili što će biti veliki taktički problem tijekom utrke. Ferrariji su mogli jednostavno prvi izaći iz boksa, da Charles ide prvi a Seb za njim, pa kako ispadne. Tko zna, možda bi tada Mercedesi napravili kvalitetnu zavjetrinu i bili brži. Ispalo je kako je ispalo. Doduše, ovo se događa samo na nekoliko ovih brzih staza, ali ipak bi to trebalo nekako regulirat sa pravilima da se više ne ponavlja.

avatar
Član
Pratiteljcro

Budi sretan pa ti nisu ponistili krug jer si bio sa sva 4 van staze.

avatar
Član
klepesina

Prijatelju ne ide sve na ruku Mercedesu i Lh kao sto pojedini navijaci misle i stalno ovde pisu,gdje je sad fia bia mafia i nato trupe da Vetelu izbrisu vrijeme,a zasluzio je….hehehe

avatar
Član
west 44

Ima i toga!!!

avatar
Član
MS791

Nije bio da sva četiri van bijele linije, kamera koju smo mi vidjeli to izgleda tako ali rub kotača se drži bijele linije

avatar
Član
Pratiteljcro

Neznam gdje si ti gledo kvale ali na sky sportsu se jasno vidjelo da mu guma nedira bijelu liniju a i komentatori su to spomenuli vise puta… Kako god bilo ocekujem odlicnu utrku sutra jer ferari i merc su vrlo slicni po brzini. Prosle god je ova utrka bila epska, nadam se da ce biti i ova!