Charles Leclerc je izdržao napade Mercedesa te je došao do pobjede u Monzi!

Charles Leclerc je uspješno sačuvao svoj pole position i time je došao do svoje druge pobjede u karijeri na veselje domaće publike! Leclerc je u zanimljivoj jurišu do pobjede stigao ispred drugoplasiranog Valtterija Bottasa i vodećeg čovjeka prvenstva, Lewisa Hamiltona koji je dobio i dodatni bod za najbrži krug utrke.

Na četvrtom mjestu je završio Daniel Ricciardo, a odličan vikend za Renault je upotpunio i Nico Hulkenberg na petom mjestu. Šesti je završio Alexander Albon koji je u utrci dobio i pet sekundi vremenske kazne.

Sedmi je završio Sergio Perez, a Max Verstappen mu nije dao mira do kraja utrke. Nizozemac je solidno nadoknadio nesretan vikend i završio je osmi. Najbolju utrku u sezoni je imao Antonio Giovinazzi te je tek drugi puta došao do bodova u svojoj karijeri. U prvih deset se još našao Lando Norris.

Sebastian Vettel je u početnoj fazi utrke izgubio kontrolu nad svojim bolidom te je prilikom povratka na stazu trknuo bolid Lancea Strolla zbog čega je oštetio prednji nos na bolidu i dobio 10 sekundi Stop/Go kazne. Završio je 15.

Slika

TIJEK UTRKE:

Leclerc je uspješno odgovorio na napadaje Hamiltona i Bottasa na startu utrke. Sebastian Vettel je u toj gužvi nakratko izgubio četvrto mjesto od Nice Hulkenberga koji je odlično iskoristio gužvu u koju je upao njegov momčadski kolega, Daniel Ricciardo. Fantastično je krenuo Lance Stroll, probio se na sedmu poziciju ispred Carlosa Sainza i Alexa Albona.

Verstappenov loš vikend je postao još gori. Nizozemac je već u drugom krugu morao svratiti po novo prednje krilo, a na svoj bolid je stavio mekane gume. U četvrtom krugu Albon je vrlo lijepim manevrom prestigao Carlosa Sainz. Međutim Špajolac se nije lako predao te su dva vozača neko vrijeme vozili bok-uz-bok sve dok nije došlo do dodira kod Curve di Lesmo.

Kao posljedica sudara Albon je bio pao na 11. mjesto. U sedmom krugu utrke Vettel iz čistog mira gubi kontrolu u zavoju broj 9 te je završio u šljunku. Vozač Ferrarija je bio dosta neoprezan pri povratku na stazu i pokupio je nedužnog Lancea Strolla koji se vozio po stazi. Vettel je za svoj čin kažnjen sa stop/go kaznom od deset sekundi, a ni Stroll nije ostao praznih ruku. Kanađanin je kažnjen s kaznom prolaska kroz boks jer se nesigurno vratio na stazu i time je poslao Gaslyja u travu. Pravi kaos.

Albon je u 18. krugu nagrađen s pet sekundi vremenske kazne zbog ilegalnog manevra nad Magnussenom. Kimi Raikkonen također nema sreće, dobio je deset sekundi stop/go kazne zato što je krenuo u utrku na krivim gumama.

Hamilton je prvi pošao u boks od vodećih u 20. krugu kako bi dobio undercut nad Leclercom. Na njegov Mercedes su postavljene medium gume, a na stzau se vratio kao peti. Leclerc i Ferrari u 21. krugu odgovaraju sa zaustavljanjem. Leclerc je na svoj bolid dobio hard gume, za razliku od Hamiltonovih medium. Mladi vozač Ferrarija se na stazu vratio na četvrto mjesto, odmah ispred Hamiltona.

Hamilton je probao prestići Leclerca s vanjske strane kod šikane della Roggia, ali Leclerc je zatvorio put Hamiltonu zbog čega je dobio opomenu sudaca. Bottas je u 27. krugu napokon otišao u boks. Na bolid je stavio medium gume kao i Hamilton, a u utrku se vratio na četvrto mjesto iza Leclerca, Hamiltona i Ricciarda i ispred Hulkenberga. Dva Renaulta pokazuju odličnu formu u današnjoj utrci.

U 29. krugu je nakratko izašao virtualni Safety Car zbog bolida Carlosa Sainza. Španjolac je morao zaustaviti svoj bolid na izlasku iz boksa nakon što mu mehaničari nisu dobro pričvrstili gumu. Albon je u međuvremenu odslužio svoju vremensku kaznu u boksu.

Utrka nije dugo izdržala bez novog VSC-a. U 31. krugu Daniil Kvjat na sličan način zaustavlja svoj Toro Rosso te izaziva novi kratki period bez utrkivanja. Ricciardu je savršeno došao period VSC-a i otišao je u boks po novi set guma, što mu se možda u konačnici isplati. Vratio se na stazu kao četvrti.

U međuvremenu, juriš Leclerca i Hamiltona je i dalje bio u tijeku. Britanac je na samo 0.7 sekundi zaostatka, a nije ni Valtteri Bottas bio daleko na stazi, negdje pet sekundi iza kolege. Međutim, Hamilton nije u stanju istinski ugroziti Leclerca jer je njegov Ferrari puno moćniji u DRS zonama.

U 36. krugu Leclerc kasno koči pred prvi zavoj zbog čega je morao presijeći šikanu. Međutim, s time nije stekao prednost nad Hamiltonom, stoga je njegov potez samo ”zapisan” kod sudaca. Peterostruki prvak je Leclercov manevar proglasio “opasnim” na team-radio.

U međuvremenu Bottas je smanjio zaostatak za vodećim dvojcem na 2.7 sekundi, a vrijedi spomenuti i da ma 7-8 krugova svježije gume od obojice. Što se tiće drugog Ferrarija, Vettel se smjestio na 13. mjesto s oko 12 sekundi zaostatka za Strollom. 15 krugova prije kraja, sprema se završni juriš za pobjedu između Leclerca, Hamiltona i Bottasa, što malo podsjeća na prošlogodišnje izdanje VN Italije kada se Raikkonen hrvao s dva Mercedesa, ali ipak nije bio došao do pobjede.

Osim spomenutog trojca i vozača Renaulta, u prvih deset su se u 41. krugu još nalazili Albon, Perez, Giovinazzi, Verstappen i Norris. U 42. krugu Hamilton jako koči i time blokira gume, a zbog toga je morao proći kroz izletnu zonu kod prve šikane i pada na treće mjesto. U neku ruku je učinio uslugu svojoj momčadi jer je Bottas u svakom slučaju bio brži vozač na svježijim gumama.

Leclerc je u međuvremenu imao priliku predahnuti jer se njegovo vodstvo popelo na dvije sekunde. Vettel je otišao u boks po novi set guma i pada na 15. mjesto s nikakvim šansama da dođe do bodova. Verstappen je uspješno prestigao domaćeg junaka Giovinazzija za osmo mjesto.

Hamiltonove gume su izgubile na brzini te će se morat zadovoljiti s trećim mjestom. Bottas, istovremeno, ne može ući u DRS zonu Leclercu i ugroziti ga. U 50. krugu Hamilton odlazi u boks po nove gume kako bi preoteo najbrži krug momčadskom kolegi. To mu na koncu polazi za rukom.

Bottas je uspio ući u DRS zonu za Leclercom, ali prekasno i monegaški vozač dolazi do nove pobjede! Treći je završio Hamilton, a prvih pet još čine Ricciardo i Hulkenberg.

 

115 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
given2drive

Sad kad su se slegli dojmovi moram priznati da me leclerc ugodno iznenadio….lewis se preforsirao ali je na kraju otisao po taj dodatni bod….bottas nije toliki fighter da predje malca koji je zedan krvi…renault svaka cast….sainz jednostavno nema srece…vettel-stroll-gasly no comment….coravi obojica a treci se jednostavno nasao na krivom mjestu u krivo vrijeme…sve u svemu zanimljiva…jako zanimljiva utrka….sad se selimo na dosadan singapur….i pozdrav mom dragom prijatelju avalonu….dugo nisam citala ona njegova duuuugacka analiticka djela 😉

kado

To je to što se tice pobjeda za Ferrari ove sezone.

MS791

To ćemo još vidjeti

John Coltrane

Čestitke Leclercu na pobjedi, izvrsna vožnja, svaka čast. Cijela utrka je bila odlična, naganjanje od početka do kraja. Odmah bi potpisao da svaka utrka bude ovakva, pa da “moj” (Hamilton) vozač izgubi, nego da gledamo dosadne trke gdje Hamilton pobjedi sa minutom, dvije prednosti. Leclerc se promeće u jednog od boljih vozača na gridu, i to ne računam samo klince. Ako ovako nastavi, samo je pitanje vremena kad će postati prvak jer ima sve: znanje, talent, koncentraciju, osjećaj za vožnju. A i ako napravi grešku, čini mi se da nauči iz nje, a ne da poludi kao neki drugi klinci.… Read more »

Panzer

Ovo jučer je bio mali korak za F1 a veliki za Ferrari i dokaz kako i male stvari vesele čovjeka.

Desmosedici

Da, ovo je veliki korak za njih jer to nisu nikad dosad ostvarili..Kako ih neće veselit i ove male stvari? Pobijedili neka dva Mercedesa.. Što bi se tek veselili da su pobijedili neku dobru momčad?..Dobro je i ovo, oni su mlada i nepoznata momčad pa im je ovo dobro došlo da se čuje za njih i da navuku nekog sponzora da bi se mogli takmičit i slijedeće sezone..Jeli tako?..Zadovoljan? ..Ako si zadovoljan, ne pričaj više ništa.. Heinz, opali jednom iz topa..na Brackley..Hahahaha!

FerrariHR

Ne pamtim kad sam sa ovolikim guštom pogledao F1 utrku u zadnje vrijeme.. Bravo Leclerc, bravo pitwall Ferrarija i bravo navijači na onakvoj atmosferi u Monzi. Mali je materijal za prvaka u bliskoj budućnosti i danas je zaslužio pobjedu definitivno. Odupirati se nasrtajima dva Mercedesa i pogotovo raspoloženog Hamiltona cijelu utrku je pravi podvig. Mercedes danas nije mogao više, iako možda superiorniji bolid danas nije mogao protiv sirove snage Ferrarijevog F1 motora i Leclercove želje za pobjedom. Neznam koliko vas je primijetilo ali na pravcu u Monzi uz otvoren DRS Mercedes nemože proći Ferrari. Strašno. Ali lijepo za gledati. U… Read more »

mika.KA

Hrvatskom zastavom!?

FerrariHR

Pročitaj malo hrvatsku povijest. Samo to.

mika.KA

opet cu ti ponoviti?
gdje si ti vidio HRVATSKU zastavu!?

FerrariHR

Opet ću ja tebi ponoviti, pročitaj povijest pa mi onda možeš postavit takvo pitanje. Zastava hrvatskog naroda u BiH je hrvatska zastava. To šta nije službena meni ne znači previše ko tebi. Uostalom to je uopće nebitno. Šta ti točno smeta? Jel zastava ili ljudi iz hercegovine? Isti oni koji su branili hrvatsku da bi sad mnogi po njima srali. Zašto nisi tako žučno reagira na komentar jednog mudraca koji je napisao da su hrvati izvršili genocid nad bošnjacima? Točno tamo di i ti jucer. To je nebitno, jeli, šta neko pljuje po cilom hrvatskom narodu na hrvatskom portalu? A… Read more »

mika.KA

za mene je Hrvatska zastava samo jedna!!!
imaju mozda hrvati u njemackoj zastavu?

bibinjac

💪🤝🤝✌

mika.KA

eto bibinjac,ti imas HRVATSKU zastavu na profilnoj i za to smo se borili.
a oni iz hercegovine neg dodu u Hr placati porez i mahati sa pravom i jedinom Hr zastavom

bibinjac

91 su hercegovci ginuli za Hrvatsku isto ko i mi inače kad je blagdan na mojoj kući se viori stara zastava s prvim bilim poljem i ne smatram sebe ustašom niti sam njihov fan ja san dobija Hrvatsku 91i opet ću reći
Živili Hrvati di god živili.

mika.KA

sta da netko maše zastavom crven,bijel,plav sa zvijezdom i onda ces reci: gle Hr.zastavu!?

FerrariHR

Naporan si. I neznaš hrvatsku povijest. Ne želim uopće sa tobom ulazit u dubioze, to ne vodi nigdi. Smetam ti ja sa komentarom o zastavi a niže doli ne odgovara nitko tupsonu koji sve hrvate proziva da su genocidni. Glupljeg naroda od hrvata nema, definitivno. Eto vam portal i vaše komentiranje. Uništili ste ga do kosti. Dobru zabavu vama genocidašima želim.

mika.KA

isto pitanje sam postavio onom dole.
a o onome sta gluposti pise o gonocidu-s takvima ne ulazim u rasprave!

Desmosedici

Mali ne rise po portalu, pretjero si, nisi mudar, niti smiješan..a ta zastava koju spominješ je bila službena zastava Socijalističke Republike Hrvatske u sklopu države SFRJ..iako svi znamo da je prava povijesna hrvatska zastava i tada bila ona sa povijesnim hrvatskim grbom, ali je u SFRJ bila zakonom zabranjena.

mika.KA

isti K kao ova bosanska zastava kvazi Hrvatska.

mika.KA
Desmosedici

Sve je kao što sam ti rekao a ne kao što si ti pričao.. dakle navijač Ferrarija i Ducatia..baš kao ja..zanimljivo..Hrvat iz Čapljine..nosi dres Hrvatske nogometne reprezentacije i zastavu koju možeš zvati kako hoćeš..nije službena zastava RH, ali svaki Hrvat zna da to predstavlja Hrvatski narod gdje god on bio i odakle god dolazio. I više ne rise po portalu!

mika.KA

bosansko-hercegovacka zastava!!
Hr zastava zna se koja je i NEMA druge!!
mene predstavlja znaci samo HRVATSKA zastava a ne neke bosansko-hercegovacke tako i Hrvate gdje god oni bili!

Huka

lecl 5-8 km vise imao bez drs -a

ferrari 012

Ima Ferrari ono nešto. Još da su gume od prošle godine bilo bi drugačije. Čestitke Hamiltonu i Mercedesu. Ipak mislim da sljedeće utrke su ipak njihove. Hamilton će biti prvak a ostalo je samo razviti bolid za dalje

MS791

Možda je prerano suditi o tome, ali u zadnje dvije utrke i pitwall Ferrarija je dobro odradio posao i u Belgiji i danas, odmah su pozvali Leclerca u box nakon Lewisa, ne tako davno bi ga držali do mile volje na stazi. I odabir hard guma je bio odličan, medium bi Charlesu otišao prije nego Mercedesima i Lewis i bottas bi vjerojatno prošli naprijed. I nisam za to da binotto ode i da se opet mijenja, čovjek nije glup, u Ferrariju je od 1995. Istina ne na toj poziciji, ali treba pustiti ljude da rade, stalne promjene ničemu ne služe.… Read more »

Desmosedici

Izgleda da ovaj rezultat nakon ljetne stanke nije nastao samo zbog konfiguracija staza koje odgovaraju Ferariju. Mislim da se poradilo na unutarnjoj organizaciji i funkcioniranju momčadi. Pitwall je ove dvije utrke odradio savršeno, ugodno su me iznenadili.

Desmosedici

Rosso opaco stvarno ide opako. Gdje bi im bio kraj da nije bilo ove sumnjive epizode sa gumama koje nitko nije “razumio” osim Mercedesa?..Čudno, zar ne?

mironet

Ja se nadam da svi oni navijači koji navijaju za vettel, da im je sada jasno da vettel nije za Ferrari i da nema pojma o vožnji, da ga Ferrari nije od početka gurao naprijed i da lec nije imao problema sa bolidom, mali bi bio vrlo blizu hama, vettel van Perez u Ferrari

PavleF1

Svaka čast Leclerc, ima brzinu, ima dozu prljavštine koju imaju svi veliki vozači, a što je možda i najvažnije mentalno je jak. Dečko je kompletan paket!

A ovu trubu od Vettela bi trebalo poslati kući neka uzgaja krastavce, zovite Fernanda i to već od iduće utrke! 🙂

MS791

Znamo kako je prošlo Lewis i Alonso u istoj ekipi, mislim da bi Alonso sa Leclercom imao iste probleme

PavleF1

MS791 A kako je to prošlo sa Lewisom? Ekipa ga je gurala maximalno, nove dijelove mu ugrađivala, pa tek nakon par utrka Fernandu.. U vrijeme dominacije Red Bulla, Alonso je svaku sezonu bio bolji od Lewisa unatoč lošijem bolidu.. Lewis tek od 2014 postaje to što je danas..
Na kraju krajeva Leclerc i Fernando bi se gurali međusobno i tako bi i momčad rasla jel bi imali dva vozača koji vade mast iz bolida.. Ja ti kažem da bi to bio super potez!

west 44

Joooj lupetanja bez granica!!!

ferrari 012

Alonso je daleko bolji vozač od LH samo sto je njemu sjekira u med pala dolaskom u Mer koji se kao najbolje snašao u hybrid eri pa tako dobio najjači mogući bolid

Pratiteljcro

Potpis Pavle! Dok se lewis sudarakao sa massom skoro svaku utrku i izjavljivao sranja tipa “bikoz im black”, Alonso je samarao cijeli grid (po konstantnosti) i objasnjavao kako se vozi i tih sezona skupljao daleko vise bodova. Isto bi bilo i danas da Alo vozi konkurirao bi bilo kojem top vozacu bez problema (ves, ham i valjda Leclerc)

MS791

Pišem o sezoni 2007. U McLarenu, takve stvari koje su tad bile Ferrariju netrebaju, a Alonso nebi podnio da gubi od Leclerca

mozese23

Odlican vozac, ali vazda kukao kao neka baba … sve sem njega ne valja kada ne ide. Iritantno kada gledas sa strane, mogu misliti kako je u timu.

Desmosedici

Do Austrije je bio još naivan i ponizan..kad je vidio što mu je Max uradio i da to prolazi..shvatio je kako stvari stoje ako želi biti veliki vozač i zvijezda i odlučio je tako igrat..samo, kod njega nema prljavih stvari, već maksimalno koristi ono što je dozvoljeno..to je razlika od Maxa.

Pratiteljcro

Ali jos uvijek je naivan i ponizan si primjetio kako pita brundlea dali smije pricati talijanski? Umjereno je bahat u nedostatku boljeg rijecnika xd

Desmosedici

Ne znači to da je naivan i ponizan, više mi izgleda kao dobro odgojen dečko..kao nekad Nico Rosberg..dok za neke druge to ne mogu tvrdit.

mody

bravo leclrec odlična pobjeda .

klepesina

Sve cestitke Leclerku na pobjedi zasluzio je

147 kt

90 ANNI DI EMOZIONI. FORZA FERRARI.

punisherru

svaka cast Leclerc…krvlju i znojem izvojevane dvije pobjede….Vettel je trebao danas makar sacuvati planetu, samo je bespotrebno napravio dodatne kolicine CO2…..

Desmosedici

Beep!..Beep!..Bravo Mali..Šta drugo reći?..Nevjerovatno, kakva zrela vožnja od ovako mladog vozača..sam protiv dva moćna Mercedesa, sa hard gumama protiv mediuma, skoro stalno bez DRS-a a oni skoro stalno sa DRS-om..Bravo Mali!..i da vas podsjetim, ovdje ste me ismijavali nakon Austrije kad sam rekao da je Mali nadareniji i inteligentniji vozač od Maxa.. I veliki pozdrav Čapljini, opet je uspio namontirat zastavu da vijori ispred bine..Nevjerojatno.

Pratiteljcro

Sve si dobro rekao osim da je malac nadareniji vozac od verstapena. To koliko je nadaren pokazat ce vrijeme. Fantastican je sigurno i u uzlaznoj je putanji! I ova danasnja pobjeda odhrvao se hamiltonu i epski pobjedio. Ali bas reci da je da je bolji od maxa…hm hm, zasada je premalo “podataka” da se sroci zakljucak, ali na srecu nas f1 fanova taj odgovor dolzai uskoro, kroz samo nekoliko sezona! Jedino je inteligentniji od maxa to se da odma zakljuciti xDD

Desmosedici

Vidiš. uglavnom se slažemo..vrijeme će sve pokazat..a treba imat i sreće.

west 44

Sebastian i njegova vitka Lina se više ne vole javno i vjerovatno su najgori tandem u povijesti Ferrarija!!!

avalon

loši su otprilike ka tandem alonso & ferrari

4matic

Ide meco al ide i ferrari, super utrka, čista ko suza, super super

Splinter.-

Vrlo zanimljiva utrka, bilo je poteza za pamćenje a bome još više onih za zaborav. Čestitke Leclercu, tako mlad a već poprilično kompletan vozač. Najviše me zaintrigirao Bottas. Dosta svježije gume, vožnja bez pritiska te da nije u stanju barem jednom napast Leclerca… Možda ja to krivo percepiram ali nakon 40 i nešto krugova u punom tempu pod pritiskom i to Hamiltonovim pritiskom, nije moguće da su Leclerclove hard gume u toliko boljem stanju od njegovih medium, al dobro bilo je zanimljivo. Šteta što je prvenstvo pa mogu tako i rec već odlučeno.

F E R R A R I

Bravo Leclerc odlicna voznja odlicna obrana i izdrzat taj pritisak… svaka cast. Ham ko Ham pritisak dokle god je mogo al falilo mu je malo brzine. Vettel u krizi koja traje i traje i ne bi me cudilo da druge sezone promjeni tim i jos ono vracanje na stazu katastrofa. Volio bi da se oporavi i da bude onaj stari Vettel al valjda pritisak radi svoje

ZX10R

Sve čestitke za mladog Leclerca i ferrari VRH,bez greške ,dečko ima 21 godinu Čestitke Hamiltonu,Botasu i mercedesu Ovi momci su nam pružili ono zašto volimo formulu 1,zašto se ustajemo kad su utrke ranom zorom Bilo je super,vrhunski napeto do samog kraja Ovaj puta pobijedio je ferrari,sljedeči puta to može biti mercedes ili red bull ili netko drugi,ali stvar je u tome da nam pruže ovakvo utrkivanje i neizvjesnost do kraja Tko nebi uživao,ok ovaj puta navijači ferraria su odnijeli pobijedu i imamo se pravo veseliti,ali nemamo pravo vrijeđati vozače mercedesa,red bulla niti bilo kojeg drugog tima Jer nam oni ,baš… Read more »

ig

Na ovakav nacin se klese prvak.I Sumaher i vet i ham su nekad agresivnije odvozili. pitajte se jeli bi ham pustio lec-a u toj situaciji.Bravo lec od pocetka sezone si bolji od ovog valjda najgoreg vozaca ferrarija u povjesti.

sennad

Svaka čast Lecleru. Zasluženo i dobro se branio od Mecki 😃

mozese23

Ubjedjen sam da je Vettel bolji vozac od malog, Ali isto tako sam ubjedjen da mu treba dobar psiholog da predje preko svega jer ovo nije on sta god ljudi pricali.

F1 SF

Potpuno se slazem s tobom, ovo nije isti Seb. Pritisak cini cuda, nazalost

Panzer

Ne znam zbog čega i Mercedesovi bolidi nisu išli van u parabolici kao Leclerc pošto mu to daje bolji izlaz na pravac, možda zato što je rečeno da će se kažnjavat!

Desmosedici

Tako je poštena kućo..Hahahaha!

Desmosedici

P.S. Mogli su namontirat te tvoje gusjenice pa prepriječit kroz šumu..Hahahaha!

Panzer

Čovjek je bio u granicama samo za vrijeme virtualnog SC i zadnji krug a ovo ostalo 90% izvan linije parabolici.

MS791

Uvijek je bio bar na liniji bijeloj, što je dopušteno, a i suci koji to prate bi reagirali da je stalno kršio to

west 44

Pustili mu suci ajde nek ide, Monza je domaća staza ,napaljena publika gladna pobjede neće sudac probleme da ga policija mora kasnije izvest sa staze!!!

Desmosedici

Pa nisu Talijani uglađeni kao Englezi sa svojim poštapalicama kao “gentleman”, “fair play”, titulama Sir ovaj, Lord onaj, a tamo iza kulisa sve moguće prevare i smicalice zamotane u godspodski celofan.

west 44

Ajde i ti više sereš ko foka,dopizdio si!!!

Desmosedici

A kome ti nisi dopizdio? Ne znaš ni za koga navijaš..Mclaren..Mercedes..Hamilton?..samo znaš protiv koga navijaš..protiv Ferarija..Hahahaha!

bibinjac

Mali je dobro vozija vidi se da ferari ima jači motor muški se obranija od luje i neka je pobjedija na domaćoj stazi zasluženo.Svaka čast i luji na pritisku a botas da je vozija još 10 krugova nebi ga napao ka lujo bravo za rićija a za seba no coment. Dobra utrka.

F1 SF

Svaka cast za Ferrari, konacna pobjeda u Mozi nakon puno godina. Neka je pobjedjen Merc u Italiji. Leclerc svaka cast odlicno odvozeno. Sto rec za mog Seba….strasno, nemam rijeci. Ovakvi nastupi od cetverostrukog prvaka su nedopustivi, izgorio je u zelji u Ferrariju. Hitno mjenjanje momcadi ili mirovina, ovako se samo bruka

mika.KA

SVAKA ČAST malom!!!
mercedesu je falilo makar 500 okretaja vise!
300m pred zavoj na startno ciljnoj ravnini stane i nede više!
ali sve u svemu belgija i monza je bilo za ocekivati da ferrari pobjedi ALI merc uzeo oho bodova.
sve u svemu odlicna utrka!

Desmosedici

Daj nazovi Binotta, on ti je stručnjak baš za motore, neka ti pojasni to s okretajima..Hahahaha!

mika.KA

cudno da mi ti nisi objasnio.
vidimo se u singapuru 😉

Desmosedici

Važi. Vidimo se na Republic Boulevardu..Pazi, tamo ne smiješ po alkoholu, zatvorit će te ..ono kao Arrivabenea prije nekoliko godina kad je bacio opušak..Hahahaha!

mika.KA

😉

JarnoTrulli

Fantastična voznja Charlesa. Apsolutno zasluženo! Malog čekaju velike stvari i bilo bi izuzetno zanimljivo vidjet njega, Lewisa i Maxa u istom bolidu.
Pohvale i Renaultu koji je odličan bio i McLaren će se morat trgnut ako želi zadržat 4 poziciju

MS791

Charles odličan, vrhunski budući prvak. Vettel no comment. Motor Ferrarija brutalan, da tako rade aerodinamiku i sve ostalo kao motor…… Nijednom na ravnom bi uz drs Mercedes nije stigao Ferrari, čista snaga

ZMija

jos je mercedes tehnoloski ispred ferarija
to se vidi po tome sto vrlo lako prate feraria ako su ispred vrlo lako stvaraju prednost
a i botas je bio kilometar iza leklera i hamiltona idosao bez problema do njih i samo malo mu je falilo da ih obadvojicu prestigne
lekler je imao tezak zadatak da pobijedi
nek me ni jedni ni drugi navijaci ne razume pogresno to je moje skromno misljenje
vetela i verstapena necu komentarisati
renault odlican svaka im castna napretku

Rudo

Napravio sam racun samo da kazem da ovaj bottas nema blage veze, di je on od hamiltona…svaka cast leclercu, bit ce prvak jednog dana

ZMija

ne bih se slozio sa tobom iz prostog razloga sto je on vrhunski vozac i ne bi bio tu gdje je da to nijne zasluzio
ona lija toto wolf bi ga odavno eliminisao da je to tako
a to sto si ti frustriran iz nekog tebi poznatog razloga ,tvoj problem
i ipak je covjek osvojio drugo mjesto ato nije mala stvar

F E R R A R I

Drzi ga samo zato sto je poslusni vodonosa, eto u ovoj utrci radi pritisak 10 krugova i napravi 2 greske a Ham i Lec 40 krugova i 2,3 greske

Pratiteljcro

A evo i hrvatske zastave uvjerljivo je najvisa :))

mika.KA

gdje si ti vidio Hrvatsku zastavu?
ono su hercegovci

bibinjac

Što hercegovci nisu Hrvati?Živili braćo Hrvati di god živili!

mika.KA

nitko nije nista rekao za hrvate nego da nigdje nema hrvatske zastave.
sugurno hercegovci koji navijaju za mercedes 🙂

Desmosedici

Da navijaju za Mercedes zastavu bi nosili u Silverstone a ne u Monzu i to stalno zadnjih desetak godina.

mika.KA

a po tradiciji su mislili da ce opet merc dobiti u monzi.ajd ove godine je ferrari zrtvovao prvenstvo samo da pobjedi u monzi 🙂
ipak je lujo kralj u “vasem” dvoristu (monzi)

Tomislav Radić

To je zastava hrvata u BiH, još iz vremena Herceg-Bosne. Samo objašnjavam, nemojte odmah političke priče, uživajmo u Leclercovoj fantastičnoj vožnji. Svaka čast momku, pokazao je karakter 👏💪

Tuzlak

Zastava hrvata u BiH? Hoces reci da udruzen zlocinacki poduhvat i etnicko ciscenje osudjeni na Medjunarodnom sudu pravde identitet hrvata u BiH?

Tomislav Radić

Zastava je hrvata u BiH! I ako imaš neki problem s tim mene nije briga! Samo sam lijepo i kulturno objasnio o kakvoj se zastavi radi bez ikakvih političkih i ratnih tenzija, a ako si ti zajedljiv i tražiš sukobe raspravljaj se po klixu i indexu koji su za te stvari a ne ovdje! Bude li još jedan huškački komentar o ratu i politici koji će posvađati narod odmah se uklanja!

Tuzlak

I ja sam samo lijepo i kulturno iznio cinjenice koje zna cijeli svijet. Nikoga nisam vrijedjao niti koristio pogrdne rijeci. A ti kao admin imas pravo da brises komentare ili korisnike, koji ti nisu po volji. Ali i za to ima terminologija 😉

Tomislav Radić

Pa jesam li ja što pogrešno ili uvredljivo rekao? Samo sam objasnio ljudima da je ne zamjenjuju za hrvatsku zastavu, i naglasio, ponavljam NAGLASIO da se ne dižu tenzije jer sam znao da bi se mogao netko naći i početi s takvom retorikom. Ako su tebi zastava, simbol, hrvati, i slično uvredljivi to je tvoj problem. Mnogima pada mrak na oči zbog ljiljana i ratne zastave BiH, ali meni to ne smeta. I komentari će ostati samo za primjer kako se na sportskim portalima ne smije raspravljati, a jedina namjera mi je bila ukazati na pogrešku i izjednačavanjem te zastave… Read more »

Tuzlak

Ne znam gdje sam ja rekao da si ti rekao nesto pogrdno ili uvredljivo? Mijesas kruske i jabuke. Kao hrvat iz BiH, ali ne juznog dijela BiH vec Tuzle, niti u jednom trenutku ne smatram tu “zastavu” kao sto ti rece zastavom hrvata u BiH.

Tomislav Radić

Ona se tako definira, a ti je mozes prihvatiti ili ne prihvatiti, to je stvar osobnog izbora. I volio bi da se više ne raspravljamo oko toga, ima puno ljepših stvari od rata i ratne retorike u kojim možemo uživati.

Desmosedici

Radiću, sve OK. dobro si ti to objasnio ovom liku koji očito ovo hoće ispolitizirat..samo Hrvat ili ime bilo kojeg drugog naroda, se ovako piše..sa velikim početnim slovom, to bi morao znati..i ne plaši se.

FerrariHR

Tomislave, molim da mi pustiš komentar jer nema u njemu ništa šta nekog vrijeđa a na ovakve ljigave komentare dotičnog gospodina jednostavno moram odgovorit.

FerrariHR

Tuzlače…Namjerno si napisao bezobrazan komentar sa ovim etničkim čišćenjem. Vidiš, malo se informiraj o povijesti i pogledaj iz nekoliko kuteva stvari o kojima pričaš. Da vam nije bilo hrvata i hrvatske države zgazilo bi vas ko žohare u BIH. Zastava je Hrvatska, zastava je Hrvatskog naroda u BIH, ako ti smeta ne komentiraj. Da sam ja admin ovo bi bilo zadnje šta bi ovde napisa. Molim uredništvo da ovakve stvari shvate ozbiljno i tako postupe.

Pratiteljcro

Bravo malac pustio sam suzu..priznajem… Cestitke i luji dao je sve od sebe al ferari je bio brzi na ravnom i danas je Carlijev dan! Svaka im cast!

kimirules

Koja muda ima ovaj klinac čudo jedno svaka čast na vožnji danas. Izdžat cijelu utrku imat na leđima Hamiltona i napravio je jednu jedinu grešku čudo.

Gezamadjar

Najiskrenije čestitke pobjedniku

F1 fan

Mali sjekao šikanu i zadržao poziciju, izgurao Hamiltona sa staze, mijenjao smjer pri branjenju pozicije, sve bez kazne.

MS791

Tišina. Nikakvo guranje, samo muška borba, šta je trebao reći izvolite gospodine Lewis prođite? Kad se sjetim kolko puta je Max u prošlosti tako par puta u istoj utrci branio poziciju pa nikom ništa Charles je to napravio u samo jednom pokušaju prelaska. I to izlijetanje nije dobio na vremenu nego izgubio, došao u pritisak, obranio vrhunski i to je to

mika.KA

moram se sloziti sa tobom MS791!!
samo muska borba!!
imao je prilika lh ali motor nije imao toliko snage.

MS791

Mika evo ti plus, ovo ću zapisati negdje tko zna kad ćemo se opet složiti oko nečega

mika.KA

😉

sladjan87

Bravo Mika

Desmosedici

Koliko je ono okretaja falilo Mercedesu? Jesi zvao Mattiu da ti to pojasni?..Možeš i Alda Costu. Napušta Mercedes i ide za šefa u Dallaru..ima sada vremena, pa neka ti to pojasni..Hahahaha!

mika.KA

pa nije valjda da cu samo o okretajima motora citati od tebe sljedecih dva tjedna!?
mozda nije do motora,mozda je ferrari brz radi mat boje?

Desmosedici

Pa dobro..i Mercedes je činio karafeke sa bojom u Hockenheimu, pa im nije pomoglo osim da tamo udare u ogradu..pa opet u Spa..ali je zahvalna ona “Srebrena ostrugana” pa se i ne primjeti da si udario ako ti ne otpadne krilo ili kotač..Hahahaha!

helgrozd

Čestitke Lecu na pobjedi, a što se tiče ‘prednosti’ ne bih se složio, jer je ‘gubitak’ brzine ipak ‘nadoknadio’ skraćivanjem putanje, ali i da je morao propustiti Hama, držim da ga ovaj ne bi uspio zadržati iza sebe do kraja, tako da što se mene tiče, ovo je čista pobjeda.

dansla

Nisi ni najmanje u pravu što se tiče druge situacije . Ti si to nazvao zatvaranjem , ali stvar je u tome da se u ovakvoj situaciji kada su otprilike bolidi poravnati , ne smije zatvarati .Druga stvar da je Leclerc bio ispred Hamiltona za cijelu dužinu bolida ili više (nisam siguran jel vrijedi još ono pravilo do pola bolida). U ovakvim okolnostima , zatvaranje ili izguravanje , jedno te isto. I s obzirom da je taj potez bio vrlo opasan , da je bila bliže ograda zakucao bi ga u ogradu , mislim da su suci tu Leclercu pogledali… Read more »

MS791

Dansla ako je ono bilo nepropisno guranje Charlesa šta je onda ono u Austriji kad ga je max izgurao van staze kompletno?? Ovdje Lewis išao po rubu pasice tamo ga Max potpuno izgurao van i nikom ništa nije bilo. I reko je Leclerc nakon te utrke da sad vidi kako može voziti i da će promijeniti pristup. I promijenio je itekako. Ali ako ono nije ni upozoreno kao ovo danas šta su Charlesu dali crno bijelu zastavu onda nema govora o progledanju kroz prste

dansla

Vrlo slično s tom situacijom u Austriji , još i gore guranje Maxa . Trebala je biti kazna za Maxa , bez razmišljanja . Ali znaš kako je s Maxom , nikome nije toliko oprošteno kao njemu.
O.k. zastava , ali da se to onda ubuduće koristi dosljedno, a i malo je stvarno glupo s tom zastavom što se počela primjenjivati od sredine sezone , zašto nije od početka sezone , ove ili sljedeće .
Ma nebitno kazna , želio sam reći samo da taj potez nije bio legalan , kako Luka tvrdi .

mika.KA

dansla,necemo sada traziti dlaku u jajetu.
jednostavno leclerc je taman bio brzi da ga lujo nemoze prestici na ravnici!
svaka cast obojici za ovaj vikend!
sportski cestitati i cekati singapur (revanš).

Desmosedici

Po meni si u pravu..al slična situacija je bila u Austriji, Charles i Max..i slična odluka..jedino je Seb u Canadi, po meni nepotrebno, bio kažnjen i oštećen..moglo se to tumačit kako tkome odgovara..na kraju je tako i završilo, pobijedio je jači..utjecajniji..nažalost.

ZMija

al ti nakupi minusa gomilu vise od mene
drugi put cu ja bolje

Related Posts