Dimitrijević osvojio Malačku, Perekovićev Lancer u plamenu

Prvenstvo Hrvatske u utrkama na brdskim stazama stiglo je do pete postaje. Posljednjeg vikenda u lipnju održana je “22. Nagrada Malačke Sv. Dujam ’19”.

Ukupni pobjednik te utrke u kategoriji I, koja podrazumijeva sportske automobile, bio je Dejan Dimitrijević iz AKK Velika Gorica, koji je u svom Seatu ostvario ukupno vrijeme 4:44,907. Drugo mjesto osvojio je Mario Jurišić iz AK Župa Dubrovačka u Audiju A4, dok je treći bio Dejan Kopajtić iz AK Rijeka sa Zastavom Yugo.

Domagoj Pereković, jedan od glavnih favorita utrke, imao je velikih problema već na subotnjem treningu kad se zapalio njegov Mitsubishi Lancer Evo IX. Zagrepčanin je prošao bez ozljeda, a njegovi mehaničari odradili su lavovski posao da bi automobil osposobili za utrku. U tome su uspjeli, ali za vrijeme natjecateljske vožnje ponovno se pojavila vatra i Pereković je ostao bez plasmana.

Važno je to u pogledu ukupnog poretka Prvenstva Hrvatske za kategoriju I. Dimitrijević sada ima 42 boda, Jurišić 36, a Pereković je ostao na 30 jer na pet utrka ima tri pobjede i dva odustajanja.

Kad je grupa N u pitanju, Malačku je osvojio crnogorski vozač Marko Tujković, dok je u grupi A najbrži bio legendarni Niko Pulić s automobilom Opel Adam R2. U kategoriji II, koja uključuje bolide i prototipove, pobijedio je Laszlo Szasz iz AK Dubrovnik Racing u bolidu F3000 Reynard Zytec, ispred Petra Dajaka iz AK Solin, koji vozi Formulu Gloriju C8F. Klupski, slavio je AK Dubrovnik Racing, ispred AK Župa Dubrovačka i AK Solin.

Prvenstvo Hrvatske nastavlja se 17. i 18. kolovoza u Cazinu u susjednoj BiH.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x