Međunarodna autocross utrka u Ribniku nadomak Ozlja

Na stazi “Glavica” u Ribniku nadomak Ozlja starta ovogodišnja autocross sezona. Međunarodnu utrku “Autocross memorijal Josip Pilat -Ribnik 2019.”, što se boduje za FIA CEZ Prvenstvo Srednjoeuropske zone te državna prvenstva Hrvatske i Slovenije, organizira Autoklub “Ozalj” uz  suorganizaciju Auto sportskog kluba “Kastavac” iz Kastva.

Prijavljen je 31 vozač iz sedam europskih zemalja – Slovačke, Slovenije, Austrije, Italije, Češke, Mađarske i Hrvatske, a bit će raspoređeni u četiri međunarodne skupine. Tijekom vikenda u subotu 18. i nedjelju 19. svibnja ljubitelji autosporta na zemljanim terenima imat će prigodu vidjeti niz zanimljivih ogleda u vrhunskom voznom parku, kakav se u nas može vidjeti upravo zahvaljujući bodovanju utrke u okviru FIA CEZ prvenstva.

U okviru Prvenstva Hrvatske, za koje se vjeruje da će ove godine objediniti minimalne, za bodovanje prvenstva tri utrke, očekuje se nastup desetak vozača iz četiri kluba – Buzet Autosport, Ozalj, Kastavac i Učka sport. Njihove šanse u međunarodnoj konkurenciji su minimalne, ali moguće je i poneko iznenađenje.

Vozi se na, još uvijek jedinoj hrvatskoj autocross  stazi “Glavica” dugoj 888 metara. Verifikacija vozača i tehnički prijem vozila odvijat će se dan uoči natjecateljskog programa od 14 do 17,30 sati, dok će od 13 do 16 sati biti moguć slobodni trening. U nedjelju od 9 sati voze se dva službena treninga, slijede od 11,35 sati tri kvalifikacijske vožnje, dok su finalne na rasporedu u 15,35 sati. Najuspješnijim sudionicima pokali će se uručivati od 17,15 sati.

Autor teksta i fotografije: Miroslav Krpan
Related Posts