Christian Horner vjeruje da su u Red Bullu sada doveli šasiju na visoku razinu nakon dodatnih nadogradnji za VN Kine. Šef Red Bulla smatra da kao glavni problem na bolidu sada preostaje brzina na ravnicama.

Nakon što su se mučili s balansom bolida u prve dvije utrke, u Red Bullu su pametno iskoristili Pirellijevo testiranje guma u Bahreinu i poradili na nekim pojedinostima.

“Definitivno smo napravili korak naprijed ovaj vikend, postali smo kompetitivniji,” započeo je Horner.

“U prva dva sektora smo bili vrlo dobri, ali u trećem sektoru gdje se nalazi onaj dugi pravac trebamo napraviti poboljšanja. Spremamo nadogradnje i za to. Generalno, pozitivan vikend.”

Horner se nada da će Honda uskoro biti u mogućnosti voziti na agresivnijim postavkama motora, poput Mercedesa i Ferrarija.

“Što se toga tiče, napredujemo. Izvukli smo neke podatke koji će nam pomoći, ali drugi neće samo stajati i gledati,” nastavio je.

“Radi se o evoluciji. Naš cilj ove godine je bio smanjiti zaostatak za Ferrarijem i Mercedesom i to nam uspjeva.”

Iako je Verstappen završio ispred Charlesa Leclerca u jubilarnoj 1000. utrci, Horner vjeruje da za četvrto mjesto mogu zahvaliti strategiji.

“Nismo imali brzinu da pobijedimo Ferrari, tako da nam je jedina šansa da budemo bolji od barem jednog njihovog bolida bila strategija.”

“Vettela su na vrijeme uveli u boks, ali su Leclercovu utrku bacili u vjetar,” završio je Horner.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o