Pobjeda Barovića na 1. Nagradi Grada Zadra

SC Višnjik u Zadru bio je domaćin 1. Nagrade Grada Zadra – utrke u disciplini kronometar, bodovane za Prvenstvo Hrvatske regije Jug i Otvoreno prvenstvo Grada Zadra. Okupilo se više od 80 natjecatelja u kategorijama A11 (Auto kronometar), K11 (Karting kronometar) te Promo Fićo Kup.

Natjecanje je organizirao Automobilistički klub RTZ – Racing Team Zadar, pod pokroviteljstvom Grada Zadra. Bila je to povijesna prva automobilistička utrka u Zadru, koja je uvrštena u službeni kalendar Hrvatskog auto i karting saveza.

Disciplina kronometar zahtijeva od natjecatelja što brže savladavanje postavljene staze. Nema direktnih dvoboja vozača, već se jedina borba odvija protiv štoperice. Ta disciplina odlična je za vozače početnike, kao privikavanje na automobilistički sport, ali vrlo često kronometar utrke voze i iskusniji natjecatelji.

U red tih iskusnijih svakako pripada poznati dubrovački as Marijo Barović iz AK Župa Dubrovačka, koji je odnio uvjerljivu pobjedu u svom popularnom “Fići”. Natjecanje se sastojalo od tri vožnje, a Barović je sve tri odvozio za 31 sekundu. U prvoj je imao vrijeme 31,7. U drugoj 31,9. U završnoj trećoj bio je najbrži i postavio vrijeme 31,4.

Drugo mjesto osvojio je Ivo Matković iz AK Split Motorsport u Fiatu Cinquecentu. Za pobjednikom je ukupno zaostao osam sekundi, a veliki troboj za drugo mjesto dobio je s minimalnom razlikom. Natanael Petrov iz AK RTZ bio je sporiji samo osam tisućinki sekunde, dok je Nikola Čagalj na četvrtom mjestu kasnio dvije desetinke sekunde.

U kategoriji kartinga najbrži je bio Ivan Petrušić iz AK Župa Dubrovačka. Drugo mjesto osvojila je Ana Marija Milković iz AK Dubrovnik Racing, dok je treći bio Ćiro Utrobičić iz AK Oneum Omiš.

Organizatori su bili vrlo zadovoljni realizacijom ove priredbe, a potvrda njihovog dobrog rada bio je veliki broj publike uz stazu. Svakako dobar temelj za razvoj automobilizma na zadarskom području.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x