Mladi vozač Red Bulla, Pierre Gasly, je izjavio kako su on i momčad shvatili gdje gubi najviše vremena u odnosu na svog momčadskog kolegu Maxa Verstappena.

Prema njegovim riječima, to se dešava najviše u zavojima jer Francuz pokušava izvući ‘previše’ iz bolida pa ima puno proklizavanja, što mu se na kraju odražava na krajnjem vremenu.

U kvalifikacijama za VN Kine, Gasly je po prvi puta u sezoni uspio doći do posljednje kvalifikacijske runde, iako je na kraju kasnio više od osam desetinki za Verstappenom.

”Najviše vremena gubim na izlasku iz zavoja. Tražim previše od bolida, pogotovo od zadnjeg kraja. Nakon toga gume prokližu, izgubim grip, te s time i vrijeme. Mislim da sam malo preagresivan prema bolidu.”

Priznao je Gasly kako i on i momčad moraju poraditi na boljim performansama bolida, ali kako će se s vremenom sve to ‘srediti’.

”Najviše moramo poraditi na stabilnosti zadnjeg kraja bolida na izlasku iz zavoja. Naravno, tu se moram i ja malo prilagoditi na bolid i ne ići preko njegovih granica, ali to će s vremenom sve doći na svoje mjesto,” zaključio je Gasly.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Izgleda da je za Gaslya problem što Max nije agresivan kao on. Hahahaha!