Valtteri Bottas je nakon utrke u Kini izjavio kako je pri ulasku u bokseve, u istom krugu kada i njegov kolega Lewis Hamilton, bio zabrinut da ne izgubi previše vremena u odnosu na Sebastiana Vettela.

Mercedes se na takav potez odlučio kako bi pokrio strategije Vettela i Verstappena koji su prijetili da ne prestignu Bottasa. Isto tako su smatrali kako bi bilo nepošteno dati prioritet Hamiltonu pa su stoga odlučili odraditi dupli pitstop.

Shvatio je Bottas time da momčad želi zadržati iste pozicije do kraja utrke, ali se svejedno bojao da ne izgubi puno vremena iza Hamiltona u boksevima. To se nije dogodilo jer su mehaničari Mercedesa odradili odličan posao pa je Bottas izgubio samo pola sekunde.

”Bio sam jako zabrinut. Logično je da ćete ako ste bolid iza izgubiti nešto vremena, ali to je sve posljedica mojeg lošijeg starta. Upitao sam momčad ako možemo možda ići na različite strategije, ali su procijenili kako je ovo najsigurnija opcija te sam je prihvatio.”

”Znao sam da ako odemo jedan iza drugog u bokseve da nemam praktički nikakve šanse doći do pobjede. Drago mi je da je na kraju pitstop prošao dobro i da sam izgubio minimalno vremena. U tom trenutku sam htio riskirati s drugačijom strategijom, ali sam uvidom u podatke uvjeren da je ovo bila najbolja opcija. Mislim da ne bi mogao odraditi utrku sa samo jednim zaustavljanjem u boksevima,” rekao je Bottas.

Šef Mercedesa, Toto Wolff, je potvrdio kako su htjeli zaštiti Valtterija Bottasa, ali i u isto vrijeme ne oduzeti Hamiltonu vodstvo.

”Bila je jako zanimljiva situacija jer je bilo očito da je Valtteri pod pritiskom Sebastiana Vettela. Znali smo da ako mi ne povučemo potez i dovedemo Valtterija na promjenu guma, da će to napraviti Ferrari s Vettelom. S druge strane je činjenica da smo povukli Valtterija prije Lewisa, onda bi on imao undercut nad Hamiltonom, a to ne bi bilo korektno prema njemu.”

”Zato smo odlučili tako da ne utječemo na poredak naših vozača i jedino logično je bilo napraviti to što smo i napravili. Valtteri nije izgubio previše vremena i to je najbitnije bilo. Bilo je prilično impresivno kako su to naši momci odradili,” rekao je Wolff.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
west 44

Odluke se donose brzo,precizno, točno i logično i to je to ,nema tu previše pametarenja!!!