Pobjede hrvatskih kartingaša u Jesolu na utrci Sportstil Cupa

Pista Azzurra u talijanskom Jesolu drugi je vikend zaredom bila poprište međunarodnog karting natjecanja. Tijekom subote i nedjelje, 23. i 24. ožujka, tom su zanimljivom stazom dugačkom 1045 metara jurili vozači Prvenstva Austrije, Sportstil Cupa, a utrka se bodovala i za FIA CEZ (Prvenstvo Centralnoeuropske zone).

Sportstil Cup je regionalno natjecanje u kojemu se natječu vozači iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske. Vozači iz Hrvatske u velikom su broju stigli u Jesolo, a najuspješniji među njima bili su već prilično iskusni Jan Pokos i Matija Jurišić.

Jan Pokos nastupio je u klasi KZ2. Ukupno, od svih vozača koji su nastupali u toj klasi, osvojio je drugo mjesto, ali prvo u konkurenciji Sportstil Cupa. S njim na postolju bio je još jedan hrvatski predstavnik – drugoplasirani Damian Sekulić.

Matija Jurišić imao je vrlo jaku konkurenciju od preko 30 vozača u svojoj klasi Rotax Max Senior. Ukupno je bio sedmi, ali i on je stigao do pobjede među vozačima i vozačicama Sportstil Cupa. Dodajmo da su u toj klasi od hrvatskih predstavnika nastupili Stefani Mogorović i Luka Raspor.

Istaknimo i nastupe ostalih hrvatskih vozača. U klasi Micro Max nastupili su Ricardo Kočevar i Vito Ćoza. Mauro Štiglić bio je prvi u Sportstil Cupu za klasu Rotax Mini, dok je Fran Kranjac osvojio treće mjesto klase Rotax Max Junior. U toj istoj klasi nastupili su još Leon Zelenko, Marko Turk i Alex Sculac.

Pobjednici u konkurenciji Sportstil Cupa za klase DD2 i DD2 Masters bili su hrvatski vozači Dorijan Čargonja i Ivo Matić, a Zoran Svec bio je treći u DD2 Masters.

Sljedeće natjecanje Sportstil Cupa održat će se u Ptuju 13. i 14. travnja. Ta će se utrka također bodovati za Prvenstvo CEZ-a, ali i za Prvenstvo Hrvatske.

Fotografija: Jan Pokos

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x