Dragan Serden: Kvaliteta hrvatskih natjecanja je na razini CEZ-a

Nakon skupštine Hrvatskog auto i karting saveza u zagrebačkom hotelu International 9. ožujka, aktualna događanja prokomentirali smo s predsjednikom HAKS-ovog Odbora za autosport – Draganom Serdenom.

“Zadovoljan sam radom skupštine, a rekao bih da su sve donesene odluke bile i očekivane. Vjerujem da će ova skupština točno na polovici mandata, značiti i prekretnicu u radu Hrvatskog auto i karting saveza.”

Određenu prekretnicu u radu saveza svakako označava izbor novog predsjednika HAKS-a, nakon što je Matko Bolanča nedavno podnio ostavku na tu funkciju.

“S Davorinom Štetnerom surađujem od 2013. godine i kroz te godine razvilo se jedno kvalitetno poznanstvo i prijateljstvo. On je uspješan i mlad poslovni čovjek, a vjerujem da će napraviti dobre stvari za hrvatski auto i karting sport”, rekao je Serden o novoizabranom predsjedniku.

Pitali smo ga što očekuje od automobilističke sezone koja je nedavno počela i smatra li da će biti korak naprijed u odnosu na 2018.

“Teško je uspoređivati natjecateljske sezone. Možda po broju i kvaliteti održanih priredbi. Rekao bih da su kvaliteta i razina sigurnosti na svim priredbama koje se održavaju u Hrvatskoj, na jednoj srednjoeuropskoj razini. Dakle, na razini CEZ-a, kojemu i pripadamo. Dosegnuli smo jednu dobru razinu i ne smijemo si dozvoliti spuštanje ispod te razine.”

“Siguran sam da će ova godine, kao i one naredne, donijeti napredak u tom pogledu”, dodao je predsjednik odbora za autosport.

Prvo natjecanje sezone bio je vrlo uspješno organizirani Rally Kumrovec, a tijekom travnja i svibnja krenut će utrke i u drugim disciplinama.

Related Posts