Anderson: Ferrari pogriješio odabirom Binotta

Odabir Mattia Binotta umjesto Maurizija Arrivabenea na mjesto šefa momčadi je, prema mišljenju Garya Andersona, pogrešan potez te smatra kako su na tu poziciju trebali dovesti nekog drugog.

Binottov uspon u Ferrarijevoj hijerarhiji je počeo kad je najprije krajem 2014. postavljen za šefa odjela za razvoj motora, a potom odlaskom Jamesa Allisona 2016. na mjesto tehničkog direktora. Nakon toga je Ferrari proizveo dva pobjednička bolida te samo zbog grešaka momčadi i Sebastiana Vettela nisu uspjeli osvojiti naslov prvaka.

“Binotto je kao stvoren za poziciju tehničkog direktora. To nije trebalo mijenjati. Kao tehnički direktor vaše radno vrijeme je od 0 do 24, sedam dana u tjednu, a ovim potezom samo mogu oslabiti tehnički odjel,” smatra Anderson.

Još nije poznato tko će ga naslijediti kao tehničkog direktora. Prema dostupnim informacijama odgovornost će podijeliti šef aerodinamičkog odjela Enrico Cardile i šef odjela za razvoj motora Corrado Iotti.

“Nema smisla svog najboljeg tehničkog čovjeka gurati na poziciju koja nije njegova struka, u menadžment, u političku poziciju. Time će njegova pozornost na tehničkom polju oslabiti zbog brige o političkim spletkama.”

“Zamislite što bi se dogodilo da odjednom Ferrari padne iza Red Bulla te budu treća ekipa po brzini. Naravno, Binotto bi platio glavom. A sve zato što su ga maknuli s posla koji je njegova specijalnost i postavili ga tamo gdje ne treba biti,” zaključuje Anderson.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mika.KA

Ferrari proizveo dva pobjednička bolida te samo zbog grešaka momčadi i Sebastiana Vettela nisu uspjeli osvojiti naslov prvaka.
Da sigurno! tako vec 10godina imate pobjednicki bolid.
dok ne shvatite da je ovo momcadski sport još dugo mecete biti prvaci.
znaci svatko ima svoju ulogu u timu i jednostavno nema mjesta greskama.merc prizna gresku,dvije ali konstantno NE!
par puta zezne seb,pa jednom strateg,pa jednom mehanicar,itd..i odu bodovi.dok kod mercedesa je to savrseno.

Desmosedici

Važno je da Mattia bude dobar šef, da više ne bude onih gluposti koje su koštale da se ništa ne osvoji. Za struku ne brinite, Ferrari ima inžinjera za izvoz a da se to ne osjeti: Aldo Costa, Andrea Stella, Simone Resta, Luca Marmorini..

Related Posts