Lewis Hamilton osvojio 81. pole position karijere!

Lewis Hamilton postavio je najbrže vrijeme u kvalifikacijama za VN SAD-a, čime je došao do svog 81. pole positiona karijere. Odmah iza njega s minimalnim zaostatkom smjestio se dvojac iz Ferrarija, Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen. Međutim, Nijemac će zbog kazne od tri mjesta sutrašnju utrku startati s pete pozicije.

Četvrto mjesto pripalo je Valtteriju Bottasu, dok je petoplasirani bio Daniel Ricciardo.

Izvrsno šesto mjesto pripalo je Estebanu Oconu, a slijedi ga Nico Hulkenberg u Renaultu. Krug najbrže desetorice zatvaraju Romain Grosjean, Charles Leclerc i Sergio Perez.

Napomenimo još da je Max Verstappen svoje kvalifikacije završio na 15. mjestu zbog kvara na zadnjoj osovini bolida uslijed prelaska preko rubnika.

Utrka je na rasporedu sutra u 20:10.


Tijek kvalifikacija:

Q1

Sivi oblaci nadvili su se nad stazu, no vjerojatnost za kišu tijekom kvalifikacija je svega 10%.

Brendon Hartley prvi izlazi na stazu. Oba vozača Toro Rossa utrku će startati sa začelja zbog promjene pogonske jedinice. Naime, Honda je još jednom predstavila novu verziju motora, a s obzirom na to da su oba vozača već iskoristila dopuštene tri promjene komponenata pogonske jedinice, čeka ih još jedna kazna.

Suci su poništili vrijeme Pierrea Gaslyja zbog nepoštivanja granica staze u zavoju broj 19.

Problemi za Maxa Verstappena! Čini se da je riječ o kraju kvalifikacija za mladog Nizozemca zbog kvara na zadnjem ovjesu nakon prolaska preko rubnika.

Kraj prve kvalifikacijske runde. Oba McLarena i Williamsa su eliminirana, a pridružuje im se i Marcus Ericsson. Gasly je ostvario izvrsno sedmo mjesto, što je dodatna potvrda Hondinog napretka u performansama. Neki izvori govore o tome da je nova inačica pogonske jedinice čak 40 konjskih snaga jača od postojećeg Renaultovog motora.

Eliminirani: Fernando Alonso, Sergej Sirotkin, Lance Stroll, Marcus Ericsson, Stoffel Vandoorne

Q2

Oba Mercedesa izlaze na stazu na supersoft gumama. S druge strane, u Ferrariju su se odlučili na različite strategije. Raikkonen izlazi na ultrasoftu, a Vettel na supersoftu.

Došla je potvrda da Max Verstappen neće nastaviti današnje kvalifikacije nakon što je zbog izlaska sa staze oštetio ovjes na svom bolidu.

Kimi Raikkonen postavlja najbrže vrijeme na ultrasoft gumama, a slijedi ga momčadski kolega sa ispod dvije desetinke zaostatka na supersoft gumama. Hamilton će odraditi još jedan brzi krug na supersoft gumama na kojima će i startati sutrašnju utrku.

Borbu za ulazak u posljednju kvalifikacijsku rundu vodilo je svega 12 bolida. Verstappen zbog kvara nije niti sudjelovao u Q2, dok dvojac iz Toro Rossa nije postavio vrijeme zbog kazne koja ih očekuje u nedjeljnoj utrci. Carlos Sainz je zaostajao svega 0,002 sekunde za svojim momčadskim kolegom, a baš ga je to koštalo ulaska u Q3.

Eliminirani: Carlos Sainz, Kevin Magnussen, Pierre Gasly, Brendon Hartley, Max Verstappen

Q3

Nakon prvih brzih krugova Lewis Hamilton je najbrži ispred Sebastiana Vettela. Treći je Valtteri Bottas, dok je na četvrtom mjestu Kimi Raikkonen. Ako poredak ostane ovakav, Vettel će sutrašnju utrku startati s pete pozicije.

Raikkonen u svojem drugom pokušaju postavlja najbrže vrijeme kvalifikacija, no to vrijeme nadmašuje Lewis Hamilton. Sebastian Vettel se na kraju smjestio između spomenutog dvojca, no sutrašnju utrku starta s tek pete pozicije.

11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
SuzanneEnos

Budući da sam započeo s mojim online poslovanjem, zaradim 25 dolara svakih 15 minuta. Zvuči nevjerojatno, ali nećete mu oprostiti ako ga ne provjerite.

Pročitajte više o ovom

JanetDalton

Napravit cu 86 dolara za sat od kuce. Bio sam šokiran kad je moj susjed rekao da je prosjek 95 dolara, ali vidim kako to sada radi. Osjecam se toliko slobode sada kad sam ja vlastiti šef.

johhan peacedohan

A što su Crvena junad dobila kaznu, nisam upratio, baš jučer gledam q2 i pitam se što ne izlaze na stazu?

ljuba7

Ferariju treba Alonso, sa ovakvim autom kakav sad Ferari ima, taj covek bi bez problema osvojio sampionat. Fetel sa Ferarijem moze samo osvojiti sampionat ako budu dominnti kao Red Bull u ono vreme. Male su sanse da ce u dogledno vreme Ferari toliko odskociti od ostalih, tako da Fetel sa Ferarijem nece osvojiti nikad titulu. Cak ce dogodine i mali Lekler biti bolji od njega. Bice repriza kao sa Rikardom.

Panzer

Idemo danas riješit ovo seljačko pitanje i napucat ih kao staru kantu.

White Lion

Trpiti los Hondin motor 3 godine i onda zbog Alonsa otici od njih je mozda i najgluplji potez jedne F1 ekipe u povijesti i cijeli ovaj menađment McLaren treba dati ostavke,a vlasnici prodati ekipu ljudima koji vole F1 i mogu vratiti McLaren na stare staze slave

Mike-ferrari

Toliko o senzoru a stara je i podnica
Idemo dalje jel

JarnoTrulli

Hmmm, jako zanimljivo ce bit sutra. Kimi bi sutra mogao poremitit planove Mercedesu ako uspije prestici Hamiltona koji starta na supersoftu. Isto tako Ferrari se pokazao cak 4 desetinke brzi od Mercedesa na supersoftu…
Mislim da prvi put nakon Monze Ferrari moze parirat Mercedesu

given2drive

Ja se nadam da ce oblaci ubrzati i pomrsiti planove najbrzima…jest da je lewis tu pri vrhu ali nikad ne znas….

mika.KA

da da bit ce zanimljiva utrka sutra.
ferrari brz kao i cijele sezone ali ipak je lujo klasa 😉
eto još jedan dokaz da ferrari ima cijelu sezonu “konja” za utrku ali nema dobre stratege,vozaca.mislim ima ok vozaca ali na sebovu nesrecu naletio na luju (kao ivanišević na samprasa)

aprenrecaj

Kimi je do sada uspio samo Vettelu pomrsiti planove,covjek se bori protiv njega kao da mu svaki bod mjenja ulogu za naslov,a kada je potrebno otkinuti koji bid Hamiltonu onda je negdje na desetom mjestu i bori se protiv Williamsa,jedva cekam da ode ….. !!!

Related Posts