Iz Ferrarija upozoravaju da će ubuduće svako curenje tajnih tehničkih podataka i informacija shvaćati vrlo ozbiljno. Izjava je vezana za nedavno curenje informacija o drugom senzoru postavljenom na Ferrarijevu bateriju.

Prema toj informaciji, upravo je taj drugi senzor krivac za pad performansi SF-71H u odnosu na Mercedesov bolid. Smatra se da je FIA tim senzorom onemugućila Ferrari da iz baterija izvlači više snage od dozvoljenih gornjih granica koje je odredila FIA.

Iz Ferrarija to demantiraju. Šef momčadi Maurizio Arrivabene je izjavio da je više zabrinut zbog curenja te informacije u javnost.

“Naš sustav baterija je jako kompleksan. Dogovorili smo se s FIA-om da će mo zajedno raditi na dokazivanju legalnosti cijelog sustava. Da, imamo drugi dodatni senzor, no to ne utječe na performanse bolida.”

“Čudi me kako svi o tome znaju i pričaju. Već sam rekao, naš je sustav jako kompleksan, no to je intelektualno vlasništvo Ferrarija.”

“Sad se nadam, nakon što svi o drugom senzoru znaju, da u budućnosti do slične situacije neće doći te da će takve informacije ostati tajne. Jer u suprotnom, ako procure, to je ozbiljan problem,” objasnio je Arrivabene.

Zbog odličnih performansi Ferrarija na brzim stazama i velike prednosti u brzini na pravcu FIA se odlučila na dodatni drugi senzor.

Arrivabene je naglasio da su i dalje najbrži na pravcu, no imaju problema u sporim zavojima.

“U Singapuru i Rusiji smo bili brži na pravcima, no gubili smo u sporim zavojima gdje je potrebna velika i srednja razina downforcea. Nedostaje nam potiska iz čega slijedi problem s menadžmentom guma jer ih teško dovodimo do optimalne radne temperature,” zaključuje Arrivabene.

5
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
3 Komentara na temu
2 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
4 Autori komentara
avataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Mike-ferrari

Samo tako i ti njima politicki da neskuze sto im se sprema do Abu Dabia
Bice ajoj

avatar
Član
mika.KA

neka si ti njima rekao roky!

avatar
Član
johhan peacedohan

Dobro je da ne curi plin.

avatar
Guest
Panzer

Ha, ha, dobar je ovaj mufljuz talijanski kako skreće pozornost sa senzora na curenje informacija, kao da je to u cijeloj priči najvažnije.

avatar
Član
Mike-ferrari

Pa upozorava da neprocure informacije bitne za osvajanje vozackog i konstruktorskog naslova
Uhhhh nemogu docekati da pocne kidanje guzova