Haas: Ferrari ne utječe na naš izbor vozača za sljedeću sezonu

Gunther Steiner, Haasov šef momčadi, istaknuo je kako im Ferrari kao njihova partnerska momčad ne diktira izbor vozača za sezonu 2019.

Steiner je, da bi dodatno naglasio slobodu svoje momčadi, za primjer dao kako Haas može odabrati vozača poput Estebana Ocona, koji je vezan s Mercedesom, i da se Ferrai ne bi miješao u tu situaciju i eventualno pokušao prevenirati takav potez.

Ocon je na tržištu nakon što je potencijalnu poziciju u Renaultu umjesto njega ispunio Daniel Ricciardo. Iako se momčad iz Breckleyja trudi pronaći mu mjesta  na gridu, najizgledniji “dom” za Francuza tijekom nadolazeće sezone bit će McLaren.

Činjenica je da momčad iz Kannapolisa razmatra sve opcije, a za 21-godišnjaka Haas predstavlja odličnu priliku unatoč srazu konstruktora.

“Možda mu pružimo priliku, možda ipak odlučimo nešto drugo,” izjavio je Steiner.

“To je naša procjena i ono što se u konačnici računa – naš sud. Nitko nam ne zapovijeda što moramo učiniti.”

“U Ferrariju smo pronašli dobrog partnera, za nas je to više filozofska perspektiva.”

“Poštujem Ocona, jako je dobar vozač, no nemamo razloga za povlačenje takvog poteza i ulaženje u bilo kakva kontroverzna pitanja,” dodao je.

Uz predvodeće Kevina Magnussena i Romaina Grosjeana najizgledniji kandidat za sjedalo u Haasu je Sauberov Charles Leclerc.

Leclerc je tijekom 2016. godine bio u ulozi Haasova testna vozača, gdje je odvozio četiri serije slobodnih treninga petkom, no nisu ga smatrali dovoljno iskusnim da se utrkuje za Haas i ove sezone.

Ipak, za monegaškog vozača kruže informacije kako će napustiti Sauber sljedeće sezone ako za njega ne bude mjesta u Ferrariju.

“Nekolicina ozbiljnih kandidata još uvijek nema definirano mjesto u momčadima. Takvih nema puno, a on je očigledno jedan od njih, ali nisam upoznat s njegovim planovima,” prokomentirao je Steiner Leclerca.

“Ne znam hoće li ostati u svom dosadašnjem timu, niti u kakvoj je situaciji po pitanju ugovora sa Sauberom, a ni hoće li naposljetku preći u Ferrari. Nemam nikakvih informacija”

“Posao koji odrađuje je odličan. Napredak je vidljiv. Prošle godine brinuo nas je status početnika, no tu je prepreku savladao, iznimno poštujem tog dečka.”

Steineru je laknulo samim time što nije uključen u “ludilo” na tržištu vozača koje vlada proteklih tjedana.

“Zato i ponavljam da smo zadovoljni svojim položajem, teško mi je objasniti kako se osjećamo. Jednostavno smo sretni zbog toga gdje se trenutno nalazimo.”

“Nismo dio masovnog ludila. Na dobrom smo mjestu. Danas bih htio objaviti kojeg vozača ćemo imati u momčadi, no potrebno je razriješiti još samo nekoliko pitanja i onda ćemo to učiniti. ”

“Još uvijek vodimo rasprave, nismo u žurbi. Samo želimo popratiti kako će se stvari odviti. Imamo i više no dovoljno samopouzdanja glede položaja u kojem smo s vozačima, tako da nam se nigdje ne žuri.”

53-godišnjak je dodao kako vozača koji pokazuju interes gotovo nikad ne manjka:

“Među njima se sigurno mogu pronaći neki koji nisu imali jednak interes kada se ova momčad formirala.”

“Rekao bih da nam je prišao priličan broj osoba, sve ih jednako poštujem. No tržište vozača je u svakom pogledu kaotično mjesto brzog protoka informacija. Zna se točno što govorim i o kome smo razgovarali No svejedno, još moramo donijeti konačnu odluku.”

“U počecima je bilo izrazito teško naći bilo koga tko bi za nas vozio, danas je situacija sasvim obrnuta.”

“Ponavljam, vrlo sam siguran i mirno spavam jer me ne muči manjak dvojice dobrih vozača za sljedeću sezonu. Već i sada imamo dvojicu. I poprilično su dobri,” zaključio je Steiner.

Related Posts