Renault cilja na šesto mjesto prije ljetne stanke

Renaultov direktor Cyril Abiteboul se nada da njegova momčad može zadržati dobru formu i nastaviti napredovati u konstruktorskome poretku prije ljetne stanke.

Renault se kao momčad vratio u Formulu 1 prošle godine, završivši na devetom mjestu. Ove godine su nakon promjene pravila uspjeli napredovati. Trenutno imaju 14 bodova, a prikupio ih je Nico Hülkenberg u Bahreinu, Rusiji i Španjolskoj.

Francuska momčad je sedma u poretku. Williams se nalazi ispred njih s 20 bodova. Abiteboul je postavio cilj da zauzmu šesto mjesto prije ljetne stanke te peto do kraja sezone.

“Monako je bila izazovna utrka za nas. Tamo smo potvrdili područja u kojima moramo napredovati. S novim komponentama spremni smo za novu utrku. Sad imamo pouzdaniji motor i mjenjač pa se možemo fokusirati na maksimalno iskorištavanje naših performansi.”

“Naporno radimo i cilj nam je doći do šestog mjesta prije ljetne stanke. To bi nam omogućilo borbu za peto mjesto, što nam je zadani cilj ove sezone,” izjavio je Abiteboul.

Borba u sredini poretka:

5. Toro Rosso – 29
6. Williams – 20
7. Renault – 14
8. Haas – 14

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
BureksMesom

Da Williams i Renault imaju 2 vozaca umjesto jednog koji skuplja bodove bili bi 4. I 5./6..

prosti

…piše da kubica testira u španjolskoj kimijev lotus, čovjek kaže da je fizički OK, feeling se vratio, zamijeniti ga s palmerom i eto bodova

Renault_F1_team

Ne testira s Kimijevim Lotusom, nego sa Renaultom iz 2010 (ali najvažnije je da je Kubica testiro, s kojim bolidom nije ni važno) 🙂

BureksMesom

Uuu to bi bilo divno, kad cujem Kubica imam osjecaj da je deda vec prije kolko je vozio, al tek 30 covjek ima, moze on jos svasta ako bude u formi kao 2008-2010

Related Posts