FIA odobrila prodaju F1 Liberty Media grupi

Kupovina Formule 1 od strane Liberty Media grupacije prošla je glasovanje na FIA-inom sastanku Svjetskog motorsporstkog vijeća u Ženevi.

Jučer su se dioničari Libertyja sastali kako bi odobrili planove preuzimanja kontrolnog udjela u Formuli 1, a sada je jednoglasno donešena odluka o preuzimanju i od strane krovne organizacije.

Liberty je pred vijećem morao prezentirati svoje planove za Formulu 1 i morali su odgovarati na pitanja članova oko mogućih komplikacija.

Glasovalo se potom da li članovi odobravaju preuzimanje i svi članovi su odobrili nove vlasnike.

“Liberty, Formula 1 Grupa i FIA planiraju surađivati u stvaranju konstruktivnog odnosa koji će osigurati stalan uspjeh i razvoj FIA Formula 1 Svjetskog prvenstva na duži period.”

“Odlukom Svjetskog motorsportskog vijeća potvrđena su FIA-ina vjerovanja da je Liberty, renomirana medijska organizacija s ekspertizom u sportu i zabavi, dobro pozicioniran kako bi osigurao stalan razvoj prvenstva.”

“FIA ima jedan posto dionica u Delta Topcu. Kao dio prodaje dionica od strane CVC-a Liberty Media korporaciji i prema dogovoru između FIA-e i Formula 1 Grupe, FIA će proći isti prodajni proces pod istim uvjetima kao i CVC i svi ostali dioničari.”

“FIA s nestrpljenjem čeka rad s novim vlasnicima Formula 1 Grupe u daljnjem razvoju globalnog spektakla bez konkurencije kakav je FIA Formula 1 Svjetsko prvenstvo,” stoji u službenom medijskom priopćenju FIA-e.

Sada kada je FIA potvrdila prodaju udjela, očekuje se da će Liberty kompletirati preuzimanje do kraja ožujka.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
r.u.m.

komplicirano, utrkujmo se …još 40 i koji dan do testiranja …

Related Posts