Momčadi odbacile zahtjev za testiranje u Bahreinu

Momčadi Formule 1 dogovorile su da će Barcelona ostati jedini domaćin predsezonskih testiranja za 2017. godinu iako su Mercedes, Ferrari i Pirelli tražili da se barem jedan test održi u Bahreinu.

Zbog promjene dimenzija guma za iduću godinu, Pirelli je tražio da se jedan test održi u toplijoj klimi, a Bahrein je bio preferirana lokacija.

Međutim, ostale momčadi i ponajviše Red Bull, bile su protiv takvog zahtjeva tvrdeći da bi organiziranje testa izvan Barcelone koštalo oko pola milijuna dolara za svaku momčad.

Šefovi momčadi su zbog toga odlučili sjesti i predmet raspraviti s Bernijem Ecclestoneom. Red Bullov šef, Christian Horner, potvrdio je da će Barcelona ostati domaćin oba predsezonska testa, a Bahrein će dobiti prvi sezonski test 2017. godine.

“Imali smo nekoliko debata o tome i sastali smo se ranije danas s Bernijem zbog toga,” rekao je Horner.

“Bilo je čak i glasovanja s FIA-om ranije ovog tjedna i, kako je pravilnik trenutno postavljen, testiranje izvan Europe zahtjeva jednoglasnu odluku svih momčadi, a to nije postojalo u ovoj situaciji. Sve je dogovoreno, testirat ćemo u Barceloni. Kako bi postigli kompromis s Pirellijem, odlučili smo da će prvi sezonski test biti odmah nakon utrke u Bahreinu,” dodao je Britanac.

Predsezonski test održat će se u dva navrata po četiri dana. Prvi je na rasporedu 27. veljače, a drugi 3. ožujka.

Related Posts