Todt: Upute vozačima se ne smiju dozvoliti

Predsjednik FIA-e, Jean Todt, progovorio je o problemu zabrane uputa vozačima koji se pojavio nakon utrke za VN Europe te je odbacio sve zahtjeve kako Formula 1 mora revidirati zabranu komunikacije vozač-pit wall.

Na FIA-inoj konferenciji u Turinu, Todt je rekao kako će zabrana uputa putem radio komunikacije i dalje ostati na snazi.

“Jednoglasno je zatraženo smanjenje zabrane davanja uputa vozaču. Ako govorimo o showu, smatram da je ova godina bila jako dobra, ” rekao je Todt.

“Uvijek smo vjerovali da tzv. upute vozačima ne smiju biti dopuštene.”

 

Francuz je dodao da je zadovoljan Formulom 1 ove godine, prvenstveno jer Mercedes više nije sam na vrhu.

“Tijesna je borba u prvenstvu i drago mi je da se tu uključuju i vozači iz manjih momčadi. Naravno, bio bih sretan kada bi Ferrari bio prvi, ali važna stvar je da krajnji rezultat ne bude poznat već na početku utrke.

Problem oko zabrane radio komunikacije javio se tijekom utrke u Bakuu. Lewis Hamilton se u jednom dijelu utrke mučio sa snagom jer je njegov motor bio u drugačijim postavkama. Kimi Raikkonen je imao isti problem, ali ni Mercedes ni Ferrari nisu mogli dati upute kako riješiti problem. Međutim, Maurizio Arrivabene se ne slaže s Totom Wolffom kako treba ponovno razmotriti zabranu komunikacije.

 

“Imamo ludu situaciju i znam da puno ljudi voli to vidjeti na televiziji. Ja se ne žalim oko pravila,” rekao je Talijan za Bild.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
_Ferrari_

Za nekih 15 milijuna po sezoni, bome bi se potrudio naučiti koji gumbić treba ulijevo, a koji prekidač udesno…njih dvojica su bili ko Dexterova sestra: What does this button do?!

Iceman 7

Hamilton oko 35mil €, Raikkonen 11mil € 😀 😀

_Ferrari_

Hehe..ja pristajem i na 5..

Larry Laffer

Ja bih pristao na 5 milijuna, pa čak i kuna! 🙂

Related Posts