Ricciardo: Nisam očekivao start iz prvog reda

Daniel Ricciardo priznao je kako nikad nije očekivao da će startati iz prvog reda na VN Europe.

Red Bullov vozač udario je u zid tijekom prvog slobodnog treninga, a nakon toga se dosta mučio s brzinom u odnosu na vodeće bolide. Priznao je i kako su njegove postavke ‘propale’.

Australac je na trećem treningu izgledao nešto bolje, a onda se i kvalificirao na treće mjesto. Sergio Perez, koji se kvalificirao drugi, dobit će kaznu od pet mjesta pa će time Ricciardo startati jednu poziciju naprijed.

“Definitivno smo se poboljšali. Danas smo ostvarili korak naprijed i to u dobrom smjeru. Već ovog jutra smo izgledali kompetitivnije. Jučer smo se mučili. Odmoglo nam je izgubljeno vrijeme u prvom treningu.”

“Q3 nije bio baš čist. U prvom pokušaju napravio sam nekoliko pogrešaka i nisam sastavio pravi krug. Imao sam vrijeme koje je bilo dovoljno da budem tamo i bio sam sretan s tim. Jesam li mislio da ću startati iz prvog reda? Ne baš. Ali, zahvaljujući Perezu i još nekolicini drugih, stavili smo se u dobru poziciju,” rekao je Ricciardo.

Ricciardo je u trećoj rundi imao dobru poziciju na stazi. Lewis Hamilton je izazvao crvenu zastavu i svi vozači su morali u boks. Kada je vrijeme opet krenulo, Ricciardo je morao imati dobar izlazni krug.

Red Bullov vozač, koji je tada bio sedmi, priznaje kako je kraj kvalifikacija bio izuzetno napet.

“Moj prvi krug je bio prosječan, napravio sam nekoliko pogrešaka. Mislio sam da imam još jednu priliku, a onda je crvena zastava pokazana.”

“Bilo je grozničavo. Bilo je napeto. Hvala dečkima i momčadi što su me poslali naprijed i što su mi dali čistu stazu kako bi stigao na vrijeme,” dodao je Australac.

 

Related Posts