Button: Ja ću izabrati svoju budućnost

Veteran Formule 1 i vozač McLaren Honde, Jenson Button, kaže kao jedini on ima kontrolu nad odlukama o svojoj budućnosti iza 2016. godine.

Nakon sedam godina u momčadi iz Wokinga,  paddockom su počele kružiti priče kako momčad planira zamijeniti Britanca GP2 prvakom, Stoffelom Vandoorneom.

Čak su počele kružiti i glasine o njegovu povratku u Williams, u momčad u kojoj je prije nekih 17 godina počeo svoju bogatu karijeru.

“Što god napravim, to će biti moja odluka. Ja ću izabrati svoju budućnost. Moram biti siguran da još uvijek volim ovaj sport. Tko zna što će se dogoditi, ali ja ću donijeti odluku. Ne sada, ali za par mjeseci hoću,” rekao je Button.

Britanac je dodao kako je jedan od uvjeta, za nastavak njegove karijere, kompetitivnost bolida za iduću godinu.

“Želim biti konkurentan. Nakon što osvojite utrke i osvojite prvenstvo, želite se nastaviti boriti na vrhu. Ako osjetim da mogu biti u konkurentnoj poziciji iduće godine, ostat ću u Formuli 1.”

Button također nije želio raditi procjene da li bi prelazak u Williams bio dobar potez.

“Uvijek je teško prosuditi. Jedina momčad o kojoj imam informacije je McLaren pa nemam saznanja o tome koliko će ostale momčadi biti kompetitivne. Ne razmišljam o tome trenutno. Uživam u svakom vikendu kako bi izvukao maksimum iz bolida. Osim toga, o ničem drugom se ne moram brinuti. Želim samo uživati u svom utrkivanju,” dodao je Button.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
modesto

vjerovatno penzija

sf16-h

S takvim vozačima na odlasku i relativno blesavom promjenom pravila u formuli (3 komponente guma, DRS, ERS, Halo…) kao da formula gubi na svojem identitetu… Postoji šansa da u sezoni il dvije ode 5 vozača Formule 1 koji su tu već 15 godina i da ih zamjene neka mlada i nepoznata lica, bit će mi to šok malo.

bibinjac

Penzija pusti mlade da se dokažu.

aleneoprosti

Jedan od rijetkih kompletnih vozača! Kada ima dobar bolid teško mu je stati na kraj.
Ne mogu a da ne spomenem onu dugačku kišnu utrku u Kanadi prije par godina kada je u borbi sa njim Luis završio u zidu, a Vettela je prisilio na grešku i pobjedio!
Nažalost, čini mi se da je došlo vrijema za mlađe!

r.u.m.

Želio bih da Button i Alonso svoje zadnje dane u karijeri odvoze sa bolidom koji je dostojan prvaka kao što su njih dvojica.
Nemoraju imat bolid kao Mercedes ali barem ne ovakvu ragu u kojoj se muče kao neki početnici.
Kad se već priča o Wiliamsu,zašto ne pa evo Botas bio na postolju.Zamislite Butona i Alonsa u Wiliamsu ove 2.godine što su proveli u Mclarenu, vjerujem da bi Wiliams imao puno više bodova i tu i tamo bi ih vidjeli na postolju.
Želio bih ga vidjet prije penzije bar još jednom na postolju … :sliiiin:

England

Apsolutno jedan od trojice najboljih u današnjoj F1, bilo bi jako dobro da završetak karijere ovjeri u konkurentnom bolidu naslovom prvaka, još jednim kojeg svakako zaslužuje.

Related Posts