Ferrari prva momčad s testnim bolidom za 2017.

Ferrari se priprema za planiranu promjenu pravilnika u 2017. te bi mogao biti prva od top momčad koja će imati testni model bolida.

Top momčadi su se navodno složile te su odlučile pomoći Pirelliju u dizajnu većih i značajno drugačijih guma koje bi trebale biti korištene na širim i bržim bolidima iduće godine.

Njemački Auto Motor und Sport navodi kako talijanski proizvođač guma želi gume testirati na stazi, ali s posebno modificiranim modelima bolida kakvi bi trebali biti korišteni 2017. Izgleda kako je Ferrari prvi u redu.

“Trenutno izgleda kako bi Ferrari trebao za to biti spreman prije VN Njemačke u srpnju,” otkriva dopisnik njemačkog magazina.

Očekuje se da bi na testu trebao biti korišten bolid iz 2015.  koji bi bio modificiran tako da stvara 25 posto više aerodinamičnog potiska, a sam test bi se trebao održati na stazi Fiorano.

Članak navodi da su Red Bull i Mercedes odmah sljedeći na redu za testiranje s Pirellijem. Red Bull bi trebao svoj model za 2017. završiti početkom kolovoza, a test bi trebao biti obavljen na Paul Ricardu. Mercedes će svoj model testirati krajem kolovoza na Silverstoneu.

Mnoge kritike su upućene kako to daje značajnu prednost ovim momčadima, ali testiranja i koštaju. Red Bullov Christian Horner je procijenio kako im to stvara dodatni trošak od 1,5 milijuna dolara. Taj novac se prvenstveno troši na posebne dizajne ovjesa, crash testove, testiranja u zračnom tunelu, itd.

“Moramo pokazati da nijedan dio ovog vremena nije korišten za razvoj dijelova za 2017. godinu,” rekao je Mercedesov tehnički šef, Paddy Lowe.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
r.u.m.

Ko ima najviše para ima i najviše mogućnosti za to .Al neka nemam ništa protiv da se Ferrari vrati na staze slave iz doba Šumija …

mm

Malo šale,ali bar je sad Ferrari prvi u nečemu..

dFixxx3r

zašto širi bolidi??? teže preticanje 🙁

mm

Pa i gume šire kao nekada..prava guma..

Sunmejker

Stabilniji ;).

Marlboro_F1

Veci mehanicki grip 🙂

Related Posts