Gutierrez: Šasiju je oštetila dizalica, a ne sudar

Haas F1 Team je prije nekoliko dana potvrdio da će Esteban Gutierrez na VN Bahreina nastupati s novom šasijom, onom koja je korištena na predsezonskim testiranjima. Razlog je oštećenje na onoj koju je Meksikanac koristio na VN Australije. Međutim, pukotine nije izazvao udes s Fernandom Alonsom, nego dizalica koja je uklanjala njegov VF-16 iz izletne zone trećeg zavoja.

“Bilo je malo štete na stražnjem kraju oko podnice, ali mislim da je šasiju oštetila dizalica, malo je napukla. Nije idealno. Imam novu šasiju ovdje, to zapravo ne stvara neku veliku razliku”, rekao je Gutierrez.

Znači li nova šasija više posla oko postavki bolida na slobodnim treninzima, Esteban kaže:

“Rastavite cijeli bolid i onda to učinite ponovno s novom šasijom. Zato uvijek postoji mali rizik da nešto krene po zlu. Međutim, momčad radi odličan posao i imamo dobre dečke koji rade na tome.”

Šef momčadi Gunther Steiner kaže da je šasija iz Australije popravljena te da će u Bahreinu služiti kao rezervna.

“Šasiju koju imamo ovog vikenda smo koristili na testiranjima.”

“Ona koja je oštećena u Melbourneu je jučer došla u paddock jer smo je prije toga poslali u Englesku na popravak. Nakon toga je stigla u Bahrein. Šteta nije bila velika kao što sam mislio da će biti. Sada je sve popravljeno pa će biti spremna za sutra.”

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
VitenbergF1

kakvi su ovo komentatori….:/

croblue

Istu sam se stvar i ja pitao kad sam pratio prijenos slobodnih treninga iz Australije. Srećom, imam i Sky programe doma pa se mogu spasiti ove iritacije.

fox 1

Mene zanima kako i preko cega imaš sky programe?
Ja sam tražio na netu kako se preplatiti pa nisam niš našo.

croblue

Pretplatnik u Njemačkoj. 😉

Junior

Mene fascinira kako oni uooce uspiju popraviti sasiju nakon takvih udarca.

Related Posts