F1 komisija je u utorak odlučila da će gledatelji tijekom utrke moći glasovati za najboljeg vozača, a nagrada će dotičnom vozaču biti uručena nakon Grand Prixa. Mnogi smatraju da nema previše smisla glasovati za najboljeg vozača prije samog kraja utrke, dok drugi misle kako će subjektivnim glasovanjem publike najviše glasova otići Ferrariju koji ima najviše navijača.

Lewis Hamilton također nije zadovoljan novom odlukom, te smatra kako će nagrada u određenom kontekstu maknuti fokus s vozača na pobjedničkom postolju.

”Nagrada ‘Vozač dana’ mi ne zvuči dobro”, rekao je Britanac za Sun. ”To mi izgleda kao nešto besmisleno. Zbilja ne mogu reći ništa pozitivno o tome.”

S druge strane, u novoj sezoni nas najvjerojatnije očekuje novi pristup kvalifikacijama čiji je cilj poboljšati show za publiku. Međutim, Lewis misli kako su sve te odluke potpuno promašene.

”Mislim da to neće napraviti nikakvu razliku. Sigurno neće poboljšati spektakl za navijače, a upravo je to ono što trebamo napraviti.”

13
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
11 Komentara na temu
2 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
12 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
John Coltrane

Taj princip mi je odnekud poznat…
Ah da, sa Eurosonga

avatar
Član
Marco Simoncelli

Kako su krenuli s ovim , pravilnik za 2017.godinu vezan za kvalifikacije ce glasiti ” vozac koji skupi najvise SMS glasova ide na Pole Position ” . Zalosno gdje ovo sve ide.

avatar
Član
458Italia

Protiv svih promjena jer je njegova ekipa dominantna, ništa novo… Njemu se ideja ne sviđa jer bi mu onda npr jedan Verstappen ili netko drugi redovito uzeo dio “slave”. Govori se o showu za navijače; po meni je onda ok ideja da se nakon utrke skrene pažnja na nekoga tko je napredovao puno pozicija i radio akciju na stazi

avatar
Član
kobayashiF1

Možete mislit za koga će Indonezija glasati za vozača dana.. ako imaju interneta uopce.. 😀

avatar
Član
hrcfaca

Sve stoji što je rekao!

avatar
Član
joshuazg04

Lewis, možeš u diplomaciju kad ti dojadi ovo što se pretvara u reality….. Rekao si ustvari daF 1 ide u pi…u mat…..u.
Što je nažalost točno..
.Bravo stari,,

avatar
Član
Hurin

Polako me počinje biti sram što pratim ovo u što se F1 pretvara. To približavanje bezumnom reality show stilu nije dobro.

avatar
Član
458Italia

Previše patetike? Meni je zanimljivije to da većina nastoji zaštititi svoj interes pod krinkom da ova F1 niš ne valja i da je sve otišlo kvragu… Čega to zapravo fali u F1? Neizvjesnosti? To je samo stvar toga da je Mercedes trenutno u nekom svom filmu. A dominacija je uvijek bilo. Kad bi odnos snaga bio drukčiji, npr da gledamo četveroboj Ferrari-Mercedes-Red Bull- McL, puno manje bi se kritiziralo F1 i nove tehnologije itd. Ljudi često spomenu DRS ili gume koje se previše troše. Po meni su to jedine dvije stvari radi kojih ima nekog uzbuđenja. Na konzervativnijim smjesama bi… Read more »

avatar
Član
otto

Neznam zašto se buni on koji bi zahvaljujući svojim nadnaravnim sposobnostima bio vazač svih dana a ne samo dana. 😛

avatar
Član
FerrariHR

Slažen se sa tobom,svako slovo.

avatar
Član
sladjan87

A zbog cega bi focus morao biti na pobjedniku ili nekome sa postolja ako taj u toku utrke ne uradi niti jedno preticanje ? Normalno je da njemu to ne odgovara jer ponovo ocekuje dominantni bolid .

avatar
Član
Iceman 7

Slažem se s Lewisom 🙂

avatar
Član
FO108F

Nagrada” Play of the day”