Todt: Privilegija je imati 21 utrku (?!)

Predsjednik FIA-e Jean Todt kao da živi u nekom paralelnom svemiru u kojem su problemi moderne Formule 1 sasvim marginalni, a u prilog tome ide i njegova zadnja izjava vezana uz broj Velikih nagrada. Naime, Francuz tvrdi da je Formula 1 ‘blagoslovljena’ velikim brojem utrka, zaboravljajući pritom da momčadi muku muče s financijama i da je današnji broj utrka veliko opterećenje za članove svih ekipa.

”Ako radite ovakvu vrstu posla i ako uzmete u obzir sve što se događa po svijetu, onda trebate razmisliti koliko ste sretni što možete imati 20 ili 21 utrku”, izvalio je Todt pa ostao živ.

”Mislim da su momčadi privilegirane i da je loše žaliti se oko privilegije.”

Francuz se osvrnuo i na skandale u nogometnom svijetu gdje čelnici FIFA-e i UEFA-e svakodnevno završavaju u zatvoru, te je zaključio kako je FIA ‘čista’ i odlično strukturirana organizacija bez trunke korupcije.

”Mi smo vrlo transparentna organizacija i želim vidjeti možemo li napraviti korak dalje po tom pitanju. Također moramo napraviti sve što možemo da poboljšamo sigurnosti u motorsportu”, zaključuje Todt.

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Groff

Jel Todt negdje ima tiskaru novca?

modesto

samo ovo više nije f1 nego privatni show bernieja.

otto

U paralelnom svemiru ne živi samo Todt,već svi koji odlučuju o modernoj F1.Svi živi znaju da je moderna-moderna je i Kim Kardashian ali koja korist od nje-Formula1 u problemu i skupa ko sto vragova ali kao nitko nema blage veze gdje je problem!?Nadam se da će jednog dana saznati!

boxy R

Sto vise,to bolje!
Toliko…

Vedran Kristić

Kad su novi izbori za predsjednika FIA-e? 🙂

Sheldon cooper

ne vidim nista sporno u tome, bolje imati 20 trka nego 15, sto se tice finansija, pa uvek je bilo bogatih timova i onih koji muku muce sa novcima, tako je u svim sportovima, pa ne vidim zasto bi trebala f1 biti izuzetak,

Sheldon cooper

nazalost f1 je uvek bila skup sport, i svedoci smo novih timova koji u nju ulaze bez nekog preterano dobrog finansijskog plana po principu bitno da smo tu, i ne mozemo ocekivati od fia da im pomaze,… f1 zaradjuje od samih trka i sponzora pa je logicno da ih imamo vise…. svedoci smo svega sto se desavalo sa marusijom i nacinom na koji su ostali, koliko se tu mutnih radnji desavalo da bi se neko docepao onih 40m dolara, samo da bi sa proslogodisnjim autom kruzili po stazi.. izgubili smo mnogo veca imena iz f1 pa ne vidim zasto je… Read more »

Related Posts