Rosberg: Hamilton je najbolji momčadski kolega za mene

Iako je u tri zajedničke godine bio lošije plasirani vozač Mercedesove momčadi, Nico Rosberg i dalje vjeruje da je trostruki svjetski prvak Lewis Hamilton najbolji timski kolega za njega. Međutim, odnosi između njih više nisu tako dobri pa je šef momčadi Toto Wolff ranije upozorio svoje vozače kako nisu nezamjenjivi. Rosberg se trenutno nalazi u nešto lošijem položaju jer mu ugovor istječe krajem 2016., ali Wolff je potvrdio da Hamiltonov ugovor ima klauzule vezane za ponašanje koje bi moglo naštetiti Mercedesu, tako da nijedan od vozača nema zagarantiranu budućnost u njemačkoj ekipi.

Na pitanje koga bi želio vidjeti pored sebe u Mercedesu u budućnosti, Rosberg je za njemačke medije rekao:

“Lewisa. On je snažan vozač, a momčad je bila uspješna.”

Međutim, ranije u godini je Britanca optuživao da prečesto misli samo na sebe, a ne na tim.

“Taj utisak nije u potpunosti točan. Kao vozaču, treba vam uspješna momčad. Ako ekipa shvati da mislite samo na sebe, cijela stvar ubrzo prestaje funkcionirati.”

“Ovdje smo da pobjeđujemo za Mercedes. Pod uvjetima koja je stvorila momčad, činjenica da pritišćemo jedan drugoga može voditi do tenzija, ali momčad najviše dobiva.”

Rosbergov pomirljivi ton može biti posljedica vrlo dobrih utrka na samom kraju 2015., a Nijemac na tu temu kaže:

“Definitivno nisam ponovno izmislio kotač. Možda sam samo mogao izvući 100%, dok sam ranije bio na 98%. To je dovoljno da napravite razliku.”

Rosberg je priznao da je Austin bio prijelomna točka, ali dodaje da u 2016. nećemo vidjeti ‘novog’ Rosberga.

“Nakon Austina sam si rekao da ovako više ne može ići. Međutim, bilo je uvijek dosta blizu – obično nas je razdvajala samo jedna desetinka, a na kraju je to bilo na mojoj strani. Zašto? Teško je objasniti.”

“Uglavnom, nećete vidjeti novog Rosberga. Međutim, bit će to razvijeniji Rosberg. Onaj koji je naučio iz prošle sezone. I onaj koji prednost s posljednje utrke 2015. želi prenijeti u novu sezonu. A za mene je nova sezona počela davno.”

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Madridista

Jedini dostojni nasljednik Velikog Ayrtona. Evo ekipa dozvolite da vas pozdravim nakon dvo mjesečne diskvalifikacije sa sajta. Pozdrav s Tahitia.

iceman258

Lewis je jednostavni brži, s time se mora pomiriti

najboljif1fan

Jao kako ovaj sere ovakvu još nisam čul od njega stvarno je to čudo od vozača,a i čovjeka.

Related Posts