Argentina bi se mogla vratiti u kalendar Formule 1

Argentinski ministar je izjavio kako vlada ima želju vratiti Formulu 1 u ovu južnoameričku državu.

Formula 1 se nije vozila u Buenos Airesu od 1998. godine, ali Bernie Ecclestone je prošle godine izjavio:

“Razgovaramo s njima i moglo bi se to dogoditi.”

Otprilike u isto vrijeme Argentina je dobila novog predsjednika, Mauricija Macrija.

Macri je zauzvrat postavio novog ministra turizma, Gustava Santosa, sa zadatkom da pokrenu državu.

U četvrtak je ministar turizma obznanio kako Argentina želi osigurati nekoliko velikih natjecanja, uključujući svjetsko nogometno prvenstvo i utrku Formule 1.

“To su izazovi koji su skupi i komplicirani, ali naša je odluka da ih osiguramo uz ostala veća natjecanja,” rekao je Santos za španjolsku novinsku agenciju EFE.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
serafciger

nadam se da ova će ova priča držati vodu i dalje i da će se voziti za koju godinu VN Argentina, fantastična staza, bilo bi vrijeme da se pojavi opet u kalendaru!!! 🙂

Alen Šmit

Fantastično, ali kada se spomene politika i reči “pokrenućemo državu” nemam dovoljno poverenja u F1 povratak.Ali s druge strane, videli smo povratak Mexico Citija i Red Bul Ringa te padanje novoizgrađenih staza kao što su Valencija,Turska,Južna Koreja i Indija.Voleo bih da staza Autodromo Oscar Galvez bude napravljena po mojem nacrtu ►?w=700&h=500 (Duljina 6.95km). Vidimo uspostavljanje ravnoteže u kalendaru no sama pojava Bakua kao VN Evrope opet donosi kontroverze.Protiv Bakua i staze nemam ništa, ona je sasvim uredu i volim što pomalo nalikuje na Makau, ali imam problema s predstavljanjem staze svetu u pogrešnom kontestu (ili ne, možda grešim..). Također dodao… Read more »

modesto

uff ne mogu vjerovat da sam ovo pročitao, najbolja vijest nakon prošle godine kad su rekli da bi se vn nizozemske vratiladaj bože da se napokon vrati tamo gdje pripada,u domovinu juana fangia.puno fanova je bilo,onu stazu obožavam…. i da napokon ove staze izbace azijske gdje nema publike.

Related Posts