Verstappen: Zbog lošeg motora smo ostali bez postolja

Iza Maxa Verstappena je sjajna debitantska sezona u kojoj je pokazao veliki talent, a to potvrđuju i dva četvrta mjesta. Nizozemac je već u Australiji postao najmlađi osvajač bodova u povijesti Formule 1, a u SAD-u i Mađarskoj mu je malo nedostajalo da postane i najmlađi osvajač postolja.

Toro Rosso se cijelu sezonu mučio s nepouzdanom pogonskom jedinicom, a na kraju su završili na sedmom mjestu u ukupnom poretku vozača. Max smatra da bi im bolji motor donio puno više bodova, a naposljetku i pokoje postolje. Talijanska momčad je u nekim trenucima upravo zbog Renaulta gubila bitku s Williamsom koji je vozio s nadmoćnim Mercedesovim motorom.

”Da smo imali bolji motor, bili bi na postolju”, tvrdi Nizozemac. ”Ne uvijek, ali nekada kada bi se poklopile okolnosti s odustajanjima nekih bolida. Moramo biti realistični jer su Mercedes i Ferrari daleko naprijed, no definitivno smo mogli izazvati Williams.”

Toro Rosso je ove godine napravio odličnu šasiju, koja je čak u nekim trenucima konkurirala i Red Bullovoj šasiji. Međutim, prevelik deficit u snazi pogonske jedinice je stopirao mogućnost bilo kakvog napretka.

”50 konjskih snaga vam čini život puno lakšim jer možete kontrolirati bolide iza sebe. Mercedes nas je definitivno kontrolirao i morali smo žestoko voziti u zavojima da bismo održali korak s vodećima”, kazao je 18-godišnjak.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
schumy

“Jabuka ne pada daleko od stabla”! Još se i sada sjećam kišne utrke u Maleziji 90-tih godina kada je “tata” Jos u nekonkurentnom bolidu (mislim Arows) “držao” iza sebe svjetskog prvaka Hakinena punih 12 krugova….
Maxa pratim već 2 sezone (ovo je treća) u Formuli “Junior” gdje je 2 ddine bio drugi. Prvi je bio Ochon, a svejedno su na draftu menageri Toro Rossa izabrali Maxa.
komentar je suvišan!
schumy

Related Posts