Renault finalizirao kupovinu Lotusa

Renault je početkom mjeseca potvrdio povratak svoje tvorničke momčadi u Formulu 1 kroz kupovinu postrojenja u Enstoneu, a sada su i službeno završili s postupkom preuzimanja Lotus F1 Teama. Francuzi su riješili detalje kupoprodajnog ugovora i platiti dugove, uključujući i one prema britanskoj poreznoj upravi. Odvjetnik francuske momčadi je danas potvrdio da je cijeli postupak konačno završen.

“Završili smo s kupnjom dionica. Imamo ključeve, da se tako izrazim.”

Samo preuzimanje je finalizirano u petak poslijepodne, dok su dugovi prema HM Revenue&Customs (HMRC) i drugima očišćeni danas.

Lotus je ranije u godini potvrdio Pastora Maldonada i Jolyona Palmera za 2016. Nakon Renaultove kupovine, predsjednik Carlos Ghosn je potvrdio da će se u siječnju znati više o samom projektu, ali i vozačkoj postavi. Međutim, glavni izvršni direktor u Enstoneu, Britanac Matthew Carter, smatra da novi vlasnici neće dirati vozačku postavu za sljedeću godinu.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
modesto

nisu htjeli kupiti red bull nego su morali lotus.nadam se da će bolidi biti plave boje

schumy

Zašto plava, može i žuta, sjetite se početaka Renaulta kada je eksperimentirao sa turbo-motorima (prvi u F1!), kada su ga vozili Prost i Jeabouie,dvostruka pobjeda u Dijonu (krajem 70-tih godina)!
samo neka bude čim više tvorničkih ekipa da F1 bude izjednačenija i zanimljivija!
schumy

modesto

ne nego treb vratiti kad su imali prelijepu boju 2002 skroz plavu ili 2006 plavožutu, tad su i bili prvaci .ona boja iz ranih 80ih mi nije dobra,imamo puno jednoličnih boja na startu,fale kričavo zelena,žuta,plava ,narančasta.sve crne i bijele i sive.ah ta 1979 i dijon najbolji duel svih vremena arnoux vs giles.nikad više

KOve

1977. su se pojavili u F1 sa žutim bolidom i 1.5 v6 biturbo motorom, kako schumy kaže prva turbina u F1. Dvije godine vozio je samo Jean-Pierre Jabouille. Jedan od posljednjih inženjera/vozača. 1979. dok su se lavovi borili na Dijonu, Jean-Pierre Jabouille je pred domaćom publikom osvojio prvu pobjedu za Renault i turbo mašinu općenito.
Žuta je glavna boja Renauta u autosportskom svijetu. Plava i kasnije narančasta su tu bile zbog generalnih sponzora Mild Seven odnosno ING.

Related Posts