Johansson predviđa veliki skok McLaren Honde u 2016.

59-godišnji Šveđanin Stefan Johansson nije jedini koji predviđa puno bolju 2016. za momčad McLaren Honde. Fernando Alonso je ranije rekao da je dobitak od dvije i pol sekunde po krugu realan za sljedeću sezonu, dok je optimističan bio i trkaći direktor ekipe iz Wokinga, Francuz Eric Boullier. Riječi hvale za japanskog proizvođača pogonskih jedinica uputio je i Red Bullov Adrian Newey, koji je dodao da bi McLaren iduće godine vrlo lako mogao preskočiti njegovu momčad.

“Da, mislim da će napraviti veliki skok sljedeće godine”, rekao je Johansson na svom blogu. “Njihove performanse su bile jako loše u 2015. pa im neće biti teško napraviti prilično velik pomak. S obzirom na njihove kombinirane resurse, siguran sam da će preskočiti brojne momčadi i da će se lako vratiti na jednu od pozicija unutar top 5 momčadi.”

Što se tiče proboja prema samom vrhu i ostvarivanju pobjeda, Johansson je manje optimističan.

“Mislim da će biti redoviti osvajači bodova u 2016., ali onda što bliže dođete vrhu, postaje teže biti redoviti pobjednik kao što su to nekad bili.”

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
F1ALONSO

Među top 5 momčadi hm znači da će alonso i button bit oko 10. mista. Vjerojatno ste krivo preveli prije da će bit oko 5. mista jer su već na kraju ove sezone bili u borbi za q3

garfield

bice najbolji, polako. honda zna praviti motore a mclaren sasije.

cro_strojar

tesko da mogu biti gori

garfield

Mclaren-Honda will rise!!!

Related Posts