Sainz: Toro Rosso može biti još jači u 2016.

Carlos Sainz vjeruje kako Toro Rosso može biti još jači u 2016. godini bez obzira na nedavne dvojbe oko budućnosti u natjecanju.

Red Bull je zaprijetio odlaskom iz Formule 1 ako ne dobiju konkurentan motor, a to je potez koji bi također natjerao Toro Rosso da napusti grid. Međutim, izgleda kako je Red Bull blizu rješenju za 2016. godinu i očekuje se kako će sestrinska momčad koristiti Ferrarijeve motore umjesto trenutnih Renaultovih.

Kada je upitan da li se ikada bojao da bi Toro Rosso mogao izaći iz natjecanja, Sainz je za F1i rekao:

“Ne, nikada. Takve brige me nikad nisu morile. Znao sam prije početka godine kako moram puno raditi da svima dokažem da mogu biti dobar u Formuli 1 i kako mogu iznenaditi u Formuli 1. Na početku godine bilo je možda malo briga jer nitko nije obraćao pažnju toliko na mene, ali kroz utrke sam pokazao što znam i sad se osjećam sigurno,” rekao je Sainz.

“Mislim kako iduća godina isto može biti dobra, čim sredimo probleme s pouzdanosti i dodamo još malo snage. Kada to napravimo onda ćemo biti u stvarno dobroj poziciji da pokažemo svima dobre performanse.”

Sainz temelji svoje nade na ovogodišnjem dizajnu bolida, za koje kaže kako je pomoglo njemu i momčadskom kolegi, Maxu Verstappenu, da se iskažu ove sezone.

“Bolid je odličan. Moram zahvaliti momčadi jer kada ste početnik trebate dobar bolid da dobro vozite i da pokažete svima što možete. Toro Rosso nam je dao takav bolid ove godine i bio je odličan za vožnju,” dodao je Sainz.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
F1 fan

Imaju solidan bolid, dobre mlade vozače, jos kad dobiju ferarijev motor..
I sainz je pokazao da nije ništa lošiji od verstapena

Related Posts